26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATETurismTurist prins si amendat de Jandarmerie pentru ca a oprit sa hraneasca...

Turist prins si amendat de Jandarmerie pentru ca a oprit sa hraneasca ursii pe Transfagarasan

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Un turist din Bucureşti, care hrănea urşii într-o parcare de pe Transfăgărăşan, în apropiere de barajul Vidraru, a fost amendat de jandarmi cu 500 de lei.

Conform unui comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, o patrulă de la Postul Montan Arefu a intervenit în urma unui apel la 112, care sesiza că în zona barajului Vidraru, dar şi pe coborârea spre cetatea Poenari, se află mai mulţi urşi pe şosea.

„La ieşirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezenţa unei ursoaice cu pui, dar şi a unor turişti care hrăneau animalele din autoturism. Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar şoferul autoturismului, un bărbat din municipiul Bucureşti, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei”, se precizează în comunicat.

Turistul a fost amendat pentru „hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic”, informează Agerpres.

Autoritățile au transmis în mai multe rânduri recomandări ca oamenii să nu dea de mâncare urșilor și să nu oprească în preajma lor. Zilele trecute, au apărut imagini cu un bărbat din Vrancea care a oprit maşina în mijlocul drumului pentru a hrăni un urs.

Ultimele stiri