Acasă Turism Turistii sunt uimiti: Cat mai costa o ciorba la ”impinge tava” pe...

Turistii sunt uimiti: Cat mai costa o ciorba la ”impinge tava” pe litoralul romanesc?

Sezonul estival a început de mult timp, iar românii se duc la mare în număr cât mai mare. Sunt mulți români care încă preferă litoralul românesc, în timp ce mare parte din aceștia pleacă în Bulgaria sau Grecia. Foarte mulți români consideră că prețurile în stațiunile din România sunt uriașe, așa că preferă să meargă în străinătate.

Românii nu se mai îngrămădesc să meargă în stațiunile de la noi și le preferă pe cele din străinătate, din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Sunt mulți care consideră că prețurile de pe litoralul românesc sunt destul de ridicate pentru condițiile oferite. Există totuși și români care încă merg în stațiunile de la noi, unde rămân surprinși de fiecare dată. Prețurile sunt destul de ridicate atunci când vine vorba de restaurante, iar cine crede că la ”împinge tava” este mult mai ieftin, se înșală.

Pentru o porție de sarmale, varză călită, turiștii sunt nevoiți plătească între 20 și 30 de lei. O porție de ciorbă, care se presupune a fi cel mai ieftin fel de mâncare din meniu, costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei. Bineînțeles că, prețurile diferă în funcție de stațiunea în care mergi.

Turiștii preferă stațiunile cu prețuri nu foarte mari, dar care să ofere și condiții bune. Un proprietar al unei terase din stațiunea Mamaia este consternate de faptul că sunt zile în care terasa lui este goală. Bărbatul susține că angajații lui nu au de lucru, punctând faptul că prețurile sunt cu doar2-3 lei mai mari decât înainte de pandemie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDouă medalii de aur şi patru medalii de argint pentru Romania la Olimpiada Internationala de Matematica: E cel mai bun rezultat din istorie!
Articolul următor10% din Armata Romana sunt femei. Ministrul Apararii: Este un procent bun!