Acasă Economie TVA-ul scade la 19% pana la finalul anului! Toate produsele se vor...

TVA-ul scade la 19% pana la finalul anului! Toate produsele se vor ieftini in Romania!

30

Seful Guvenului a anuntat duminica seara scaderea generala a TVA-ului la 19 la suta pana la finalul acestui an, adica inainte de data prognozata pana acum.

Premierul Ponta anunta ca a fost vizitat de catre ministrii Sanatatii, Nicolae Banicoiu, si Finantelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis sa sustina in Parlament scaderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul initial, reducere care sa fie aplicata mai devreme de 1 ianuarie, potrivit Mediafax. Victor Ponta se afla in Turcia, unde a fost operat la genunchi.

„In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare: 1) miercuri, deputatii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare – reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19 ( nu 20%) – astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010 / avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19 in loc de 20) / am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!”, a scris Ponta pe Facebook, duminica seara.

El se refera si la problema medicamentelor, aratand ca din luna iulie va fi aplicata scaderea preturilor cu 20%.

„2) de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% – o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvern”, isi continua Ponta mesajul.


Citeste si:

Ne-au mintit! Preturile au crescut ARTIFICIAL in magazine inainte de reducerea TVA!

TVA-ul la carti scade la 5 la suta!

TVA redus cu 15% pentru pachetele all inclusive din turism!


El incheie spunand ca precum de fiecare data in ultimii 3 ani, „noi muncim pentru a indrepta relele trecutului si a face mai buna viata romanilor / ceilalti fac scandal si sunt iresponsabili!!!”.

Guvernul a anuntat, la inceputul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, ca intentioneaza sa diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% in prezent.

Sursa: hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos