Acasă International UCRAINA IN CRIZA: Manifestantii prorusi au patruns in sediul administratiei de la...

UCRAINA IN CRIZA: Manifestantii prorusi au patruns in sediul administratiei de la Donetk si au arborat STEAGUL RUSESC!

31

Manifestantii prorusi au invadat sediul administratiei din Donetk, si au ridicat in locul drapelului ucrainean, steagul rusesc.

Peste 2.000 de protestatari manifestau in apropierea sediului, pazit de politie. La finalul mitingului, aproximativ 150 s-au desprins din manifestatie cu scopul de a prelua controlul asupra administratiei locale.

Dupa ce au fost respinsi de catre politie, aproximativ 50 de manifestanti au reusit sa patrunda in sediu.

Manifestanti au coborat steagul ucrainean care flutura deasupra cladirii de zece etaje si au ridicat in locul lui unul rusesc.

Manifestanti agitau panouri pe care se puteau sloganuri ca „Donetk, oras rusesc”, „Dati-ne un referendum” privind independenta si alipirea la Rusia sau „NATO afara”.

Dupa indepartarea de la putere, la sfarsitul lui februarie, a regimului ucrainean prorus de catre manifestanti proeuropeni, in urma unor proteste soldate cu morti, in capitala Kiev, tensiunile sunt puternice in estul rusofon al Ucrainei, la frontiera cu Rusia.

Zeci de persoane au fost ucise in cursul acestor manifestatii.

Presedintele rus Vladimir Putin s-a angajat sa „apere prin toare mijloacele” populatiile rusofone din fostele republici sovietice.

Criza dintre Moscova si Kiev a condus la alipirea Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, in urma unui referendum nerecunoscut de catre Ucraina si Occident, care denunta o „anexare”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos