Acasă ACTUALITATE UDMR a sabotat desfiintarea Sectiei Speciale. Proiectul a fost respins in Parlament

UDMR a sabotat desfiintarea Sectiei Speciale. Proiectul a fost respins in Parlament

1499

Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ, marti, proiectului de lege privind desfiintarea Sectiei Speciale. Parlamentarii UDMR au chiulit de la sedinta, astfel incat PSD a reusit sa aiba majoritate.

Conform unor surse politice, reprezentantii UDMR au lipsit de la vot. Si Comisia pentru Drepturile Omului a dat recent aviz negativ pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

„Am sperat degeaba. Ati avut dreptate: Aviz negativ pentru desfiintarea SIIJ dat de membrii Comisiei de Munca din CD. Sa vedem ce raport va da Comisia Juridica: favorabil sau nu! Lupte grele..”, a comentat fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall.

PNL si USRPLUS au 9 parlamentari in comisie, PSD are 7, AUR are 3 reprezentanti, iar UDMR si minoritatile au cate un reprezentant.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent ca nu vrea ca dosarele de la Sectia Speciala sa ajunga la DNA.

„Sectia speciala pentru magistrati. Dintr-o extrema am cazut in alta extrema. Nu am nicio problema cu desfiintarea acestei sectii, avem o problema cu locul in care ajung aceste dosare si cine ii va ancheta pe magistrati. Nu vrem ca dosarele sa ajunga la DNA, ci la Parchetul General”, a spus Hunor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos