Acasă ACTUALITATE UDMR amenință cu marea trădare în Coaliție: ”Desființarea SIIJ are soarta incerta...

UDMR amenință cu marea trădare în Coaliție: ”Desființarea SIIJ are soarta incerta in Parlament!”

356

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, a declarat joi la Antena 3 că proiectul de lege de desființare a SIIJ pe care Guvernul se pregătește să-l adopte va avea în Parlament o „soartă incertă” dacă rămâne în această formă.

Liderul maghiar a spus ca UDMR nu este de acord cu actuala forma a legii si formatiunea vrea anumite „garantii” in lege ca nu vor aparea „ingerinte” in activitatea magistratilor.

„I-am cerut ministrului Justitie sa avem o discutie inainte sa adopte legea in Guvern. Daca vine in aceasta forma in Parlament, cred ca soarta proiectului ar fi incerta. In coalitie s-a agreat desfiintarea SIIJ, dar este foarte important ce punem in loc pentru ca ingerinte pot exista. Ca sa avem un sistem echitabil, o putere judecatoreasca independenta, trebuie sa existe anumite mecanisme care sa ofere anumite garantii. Am propus sa avem o discutie tehnica, pentru un sistem de ‘checks and balances’, care sa ofere aceste garantii de independenta. fara ingerinte din partea politicului sau alte zone. I-am spus dlui ministru ca trebuie sa continue lupta impotriva coruptiei, nu dorim sa desfiintam DNA”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos