12.1 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEUDMR vrea ca supraimpozitarea salariilor mari sa se aplice si mediului privat,...

UDMR vrea ca supraimpozitarea salariilor mari sa se aplice si mediului privat, nu doar bugetarilor

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

O decizie privind supraimpozitării veniturilor de peste 25.000 de lei ar putea fi aplicată și în mediul privat, spune ministrul Cseke Attila (UDMR): „Sunt discuții cu privire la tot mediul. Sistemul de salarizare și de impozitare în România este unic”.

„Domnul președinte Kelemen Hunor, dacă nu mă înșel, în 2019 a avut o propunere, nu spun similară, dar asemănătoare cu ceea ce s-a făcut ca și propunere în Coaliție. Decizia se va baza pe o analiză pe cifre și pe o decizie a coaliție.Până când nu avem aceste două elemente, o soluție nu poate fi anunțată, respectiv definitivată”, spune Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, citat de Mediafax.

Întrebat dacă supraimpozitarea trebuie să se aplice și veniturilor de peste 25.000 de lei din mediul privat, el spune că „trebuie așteptată analiza Ministerului de Finanțe”.

„Analiza se face pe cifre și decizia se ia în baza analizei”, adaugă Cseke Attila.

Întrebat din nou dacă au fost discuții și în ceea ce privește supraimpozitarea veniturilor din mediul privat, Cseke Attila a admis această variantă.

„Da. Sunt discuții cu privire la tot mediul. Sistemul de salarizare și de impozitare în România este unic, din câte știu”, încheie Cseke Attila.

Abordarea corectă pe zona de impozitare, pe praguri, a veniturilor de peste 25.000 de lei, inclusiv obținute din cumul salariu la stat și pensie, spune Marcel Ciolacu.

Ultimele stiri