Acasă Angajari Uite cine face greva: Salariul mediu la ROMATSA e de 5000 de...

Uite cine face greva: Salariul mediu la ROMATSA e de 5000 de euro pe luna! Si vor 60 de salarii compensatorii daca ies la pensie!

Capital.ro scrie ca in spatele revendicărilor controlorilor de trafic aerian, angajații ROMATSA au o singură preocupare, să-și stabilească bonusurile grase pentru pensionările anticipate.

În spatele grevei anunţată de sindicaliştii ROMATSA se ascund bonsurile privind pensionarea anticipată. Mai exact, sindicaliştii ROMATSA negociază bonusurile pentru pensionarea anticipată.

Sindicaliştii de la ROMATSA conduşi de Gabriel Tudorache, negociază cu Ministerul Transporturilor acordarea a 60 de salarii în momentul în care un salariat ROMATSA vrea să plece anticipat la pensie. În contextul în care un salariu mediu în cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreşte să plece anticipat la pensie, ar urma să primescă un bonus de aproximativ 300.000 euro.

Pe lângă faptul că vor să se pensioneze cu bonsuri de sute de mii euro, în ROMATSA, mulţi angajaţi au avut grijă să-şi planteze şi soţiile, sau soţii. În prezent, salariul mediu în cadrul ROMATSA este de circa 21.000 de lei. La această leafă de peste 5.000 de euro se adaugă spor de vechime, până la 25%, spor pentru condiţii grele 15%, spor pentru compexitatea dirijării 26% şi spor pentru lucru în ture-23,5%. Un calcul simplu arată că un salatriat Romatsa are un venit de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a 27 de salarii minime.

Citeste mai multe pe Capital.ro

Foto: Dragos Savu/Mediafax

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentNe vindem istoria pentru un pumn de arginti! Conacul Brancoveanu de la Breaza DEMOLAT pentru a face loc unui supermarket!
Articolul următorVIDEO – Asa arata ROMANIA REALA, in spatele lui Dragnea si Olgutei Vasilescu, acolo unde nicio televiziune nu filmeaza!