Una dintre vilele RA-APPS din Snagov aflate pe lista imobilelor puse la dispozitie de Guvern pentru a fi folosite ca resedinta de fostul presedinte Traian Basescu va fi scoasa la vanzare pentru 2,5 milioane de euro, a anuntat premierul Ponta, luni seara. Este vorba despre vila 11 din Snagov, care are aproape 2.200 metri patrati.

„Cu siguranta o vom scoate la vanzare, pentru ca este evaluata la peste 2,5 milioane euro. Daca Basescu vrea sa o cumpere, va veni cu cei 2,5 milioane euro”, a spus Ponta la Antena 3.

vila basescuCea de a doua vila RA-APPS de la Snagov puse la dispozitie lui Traian Basescu in luna decembrie a fost acordata intre timp spre utilizare Autoritatii pentru Persoanele cu Dizabilitati.

Pe aceeasi lista se mai aflau si alte cinci imobile. Victor Ponta a precizat ca pana acum fostul presedinte nu a dat un raspuns cu privire la oferta facuta de Guvern.

„Pana la urma, stiti cum, noi am vrut sa ne indeplinim si obligatia legala, sa aratam ca i-am pus la dispozitie, doar ca nu ce isi dorea domnia sa”, a subliniat Victor Ponta.

In luna decembrie, Regia Autonoma Administratia Protocolului de Stat (RA-APPS) i-a propus lui Traian Basescu sapte imobile care puteau fi folosite de fostul sef al statului ca locuinte de protocol.

Cinci imobile se afla in Bucuresti si au suprafete cuprinse intre 273,90 de metri patrati si 440,65 metri patrati, informeaza Digi 24. Celelalte doua imobile sunt in Snagov si au suprafete utile de 2.189,39 de metri patrati si, respectiv, 472 de metri patrati.

„Va rugam sa precizati o ordine de preferinta a imobilelor propuse a fi atribuite ca locuinte de protocol cu destinatia de resedinta, pentru a se putea intreprinde demersurile legale cu institutiile publice abilitate”, preciza atunci directorul general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, intr-un raspuns la o adresa transmisa de Traian Basescu.

 

sursa: hotnews.ro