Acasă ACTUALITATE Ultimatumul dat de Rusia: ”Atunci va incepe Al Treilea Razboi Mondial!”

Ultimatumul dat de Rusia: ”Atunci va incepe Al Treilea Razboi Mondial!”

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial” a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, informează marţi Reuters.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî, preluat de Agerpres.

„Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă”.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.

Dmitri Medvedev este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMohammad Murad mai distruge un mit: Sunt convins ca in Moscova sau in Germania nu discuta nimeni despre problemele romanilor
Articolul următorDe ce Ungaria are benzina mai ieftina? Kelemen Hunor: „Noi am făcut o prostie. Statul român nu mai controlează industria de petrol”