Acasă ACTUALITATE Covid-ul n-a disparut: O mare tara europeana reintroduce masca!

Covid-ul n-a disparut: O mare tara europeana reintroduce masca!

Franța va reintroduce masca de protecție sanitară în spațiile aglomerate în contextul noului val de Covid-19. Momentan, aceasta este doar o recomandare din partea autorităților sanitare care solicită francezilor să se protejeze în spațiile aglomerate.

Ministrul Sănătăţii din Franța, Brigitte Bourguignon, a cerut cetățenilor să poarte din nou mască de protecție în anumite spații publice aglomerate. Ea a motivat această recomandare în contextul noului val de Covid-19 cu care se confruntă țara. Oficialul de la Paris a precizat că purtarea măștii de protecție sanitară nu trebuie să fie obligatorie, însă le-a cerut să dea dovadă de spirit civic.

„Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public”, a declarat Brigitte Bourguignon pentru RTL.

Ministrul Sănătății a precizat că o astfel de atitudine reprezintă „o datorie civică” a fiecărui cetățean în contextul noului val al pandemiei. Potrivit spuselor sale, masca sanitară ar trebui să fie purtată din nou şi în alte spaţii închise, precum la locul de muncă şi în magazine.

„Nu doar că recomand această măsură, dar chiar o cer”, a mai spus Brigitte Bourguignon.

Solicitarea ministrului sănătății de la Paris vine în contextul în care franța a raportat 17.601 cazuri de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare bilanț zilnic înregistrat după data de 18 aprilie, după cum scrie Reuters, iar acest lucru stârnește îngrijorare în rândul autorităților.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDe ce Ungaria are benzina mai ieftina? Kelemen Hunor: „Noi am făcut o prostie. Statul român nu mai controlează industria de petrol”
Articolul următorRezultatul intrarii PSD la guvernare: „Majoritatea romanilor considera ca situatia tarii este mai rea acum decat in urma cu peste 30 de ani”