Acasă ACTUALITATE Rezultatul intrarii PSD la guvernare: „Majoritatea romanilor considera ca situatia tarii este...

Rezultatul intrarii PSD la guvernare: „Majoritatea romanilor considera ca situatia tarii este mai rea acum decat in urma cu peste 30 de ani”

Majoritatea romanilor considera ca situatia tarii este mai rea acum decat in urma cu peste 30 de ani, insa majoritatea tinerilor de 18-29 de ani crede ca situatia tarii este mai buna acum, potrivit sondajului de opinie intitulat „Agenda Romania 2050. O conversatie despre viitorul Romaniei – Editia I”, realizat de INSCOP Research la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group, informeaza Agerpres.

Intrebati ce cred despre situatia generala din Romania, comparativ cu cea de acum 30 de ani, 54% dintre respondenti spun ca este mai rea, 35,6% ca este mai buna, 8,5% ca este la fel, iar 1,9% nu raspund.

Pe de alta parte, peste 43% dintre romani este de parere ca situatia generala a Romaniei va fi mai buna peste aproape 30 de ani, in 2050 (57% dintre tinerii de 18-29 de ani cred ca situatia tarii va fi mai buna in 2050), 14,3% ca va fi la fel, iar 34,5% ca va fi mai proasta decat cea din prezent. Ponderea non-raspunsurilor este de 7,7%.

Conform sondajului, cei care cred intr-un procent semnificativ mai ridicat decat media ca situatia in Romania este mai buna decat in 1989 sunt: tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educatie superioara, gulerele albe si persoanele care declara ca veniturile lunare le permit sa aiba tot ce le trebuie fara sa se restranga de la nimic.

Persoanele cu venituri care nu le ajung nici pentru strictul necesar si persoanele cu educatie primara cred intr-un procent semnificativ mai ridicat decat media ca situatia din Romania este mai rea decat in 1989.

In ceea ce priveste Reforma administrativ teritoriala, 60,7% dintre romani cred ca aceasta ar imbunatati calitatea serviciilor publice din Romania, in timp ce 31,9% sunt de parerea contrarie, iar 7,4% nu stiu sau nu pot aprecia.

In conditiile in care reforma administrativ-teritoriala ar putea cuprinde posibilitatea unificarii/comasarii unor localitati, 60,8% dintre respondenti considera ca reforma administrativ teritoriala ar putea imbunatati calitatea serviciilor publice din Romania, 35,3% sunt de parerea contrarie, iar 3,9% nu stiu sau nu pot aprecia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCovid-ul n-a disparut: O mare tara europeana reintroduce masca!
Articolul următorKovesi loveste dur in mafia din Romania: Peste 100 de descinderi dintr-un singur ordin!