Acasă ACTUALITATE Kovesi loveste dur in mafia din Romania: Peste 100 de descinderi dintr-un...

Kovesi loveste dur in mafia din Romania: Peste 100 de descinderi dintr-un singur ordin!

Procurorii Parchetului European au descins marti la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Regiunea (ADR) Vest Timisoara intr-un dosar in care este vizat un grup infractional organizat, care, din 2017, ar fi infiintat, in mod fictiv, peste 150 de firme, in numele carora ar fi obtinut, in mod fraudulos, finantare europeana si nationala, prejudiciul estimat fiind de peste 5 milioane de euro. Conform IGPR, in cadrul acestei actiuni, vor fi 160 de perchezitii domiciliare in Romania si Austria, sub coordonarea Parchetului European (EPPO) din Romania, inclusiv la locuintele unor functionari publici si sediile unor institutii publice. Aproximativ 30 de persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit unor surse, procurorii Parchetului European au descins marti la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Regiunea Vest Timisoara, organism care gestioneaza acordarea de fonduri europene pentru judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis.

Procurorii ridica documente privind mai multe firme care au accesat bani europeni.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului European (EPPO), desfasoara o operatiune pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in fraudarea de fonduri europene si nationale si spalare de bani.

In cadrul acestei actiuni, vor fi 160 de perchezitii domiciliare in Romania si Austria, sub coordonarea Parchetului European (EPPO) din Romania, inclusiv la locuintele unor functionari publici si sediile unor institutii publice.

De asemenea, aproximativ 30 de persoane vor fi conduse la audieri, mentioneaza news.ro.

Ancheta vizeaza un grup infractional organizat, care, din 2017, ar fi infiintat, in mod fictiv, peste 150 de firme, in numele carora ar fi obtinut, in mod fraudulos, finantare europeana si nationala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRezultatul intrarii PSD la guvernare: „Majoritatea romanilor considera ca situatia tarii este mai rea acum decat in urma cu peste 30 de ani”
Articolul următorActorul Mugur Mihăescu: ”Ni se spune ca barilul de petrol este foarte scump. Acum 10 ani barilul era 145 de dolari si benzina 3 lei”