Acasă Economie Un ajutor in plus in aceasta perioada: O importanta taxa dispare!

Un ajutor in plus in aceasta perioada: O importanta taxa dispare!

Proiectul elaborat de UDMR  prevede ca autovehiculele de transport marfă cu o capacitate maximă autorizată mai mare de 2,4 tone să fie scutite de taxa de drumuri şi poduri, facilitând, astfel, funcţionarea companiilor de transporturi în perioada pandemiei.

De asemenea, mai prevede ca Trezoreria de Stat să acorde împrumuturi fără dobândă pentru încheierea lucrărilor de investiţii, în cazul în care administraţiile locale sau instituţiile de stat se află în incapacitatea de a putea plăti investiţiile deja începute.

Proiectul pentru acordarea de facilităţi în domeniile transporturilor de mărfuri şi construcţiilor a fost elaborat de deputaţii UDMR Benedek Zacharie, Bende Sandor şi Kulcsar-Terza Jozsef.

Liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor, Benedek Zacharie, a afirmat că aceste măsuri sunt necesare, deoarece, în prezent, nicio ordonanţă guvernamentală nu susţine eficient sectoarele de transport marfă şi de construcţii.

„Sunt necesare măsuri pentru a ajuta transportul de marfă, deoarece serviciile oferite de acest sector sunt indispensabile în perioada pandemiei. Astfel, dacă va fi eliminată taxa pentru drumuri şi poduri, aceste companii vor fi scutite de o povară în plus, în această perioadă dificilă.

Concluzia în urma crizei din anul 2008 a fost aceea că Guvernul de atunci a neglijat capitolul de investiţii publice. Proiectul de lege al UDMR ar oferi o soluţie parţială pentru evitarea acestui neajuns: solicităm ca Trezoreria de Stat să acorde împrumuturi fără dobândă pentru încheierea lucrărilor respective, în cazul în care o administraţie locală sau o altă instituţie de stat se află în incapacitatea de a putea plăti investiţiile deja începute. Ulterior, administraţia locală va avea la dispoziţie 15 zile pentru plata facturii”, a declarat Benedek Zacharie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCati bani primesc romanii care s-au inghesuit pe aeroporturi sa plece la cules sparanghel in Germania?
Articolul următorIn Vrancea nu-i nevoie de coronavirus, au baroni! Omul lui Oprisan din spital a fugit cu calculatorul si documente oficiale