Stirea zilei

Un asteroid va purta numele elevului roman castigator al concursului Intel ISEF! VIDEO

Un asteroid va purta numele elevului de 19 din Ramnicu Valcea, Ionut Budisteanu, care a castigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a anuntat Massachusetts Institute of Technology din SUA.

Ionut Budisteanu, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea a castigat, saptamana trecuta, marele premiu, in valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc in Phoenix, SUA.

Tanarul a spus ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele sau, aceasta fiind o regula a acestor concursuri.

„Ma bucura ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. Este cutuma acestor concursuri ca toti castigatorii sa fie recompensati astfel, ca recunoastere a succesului. Raman insa cu picioarele pe pamant, ma pregatesc sa dau bacalaureatul, ma port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face in viitor, acum insa am o prioritate, ma pregatesc pentru bacalaureat”, a spus Ionut Budiseanu.

Ionut Budisteanu a castigat, vineri, in Phoenix (SUA), locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de masina low-cost fara sofer. Elevul s-a clasat pe locul I si la categoria sa de participare, Inginerie (I-SWEEEP).

Tanarul a participat pentru a treia oara la Intel ISEF, anul trecut el castigand premii in valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limba pentru a crea imagini, dedicat nevazatorilor.

Ionut Budisteanu a castigat 90 de premii nationale si internationale in domeniul stiintei si ingineriei.

Elevul a primit, luni, in sedinta de Consiliu Judetean, titlul de cetatean de onoare al judetului Valcea, iar institutia i-a acordat o placheta si 10.000 de lei.

Loading...

Tot luni, Consiliul Local Ramnicu Valcea a aprobat ca in prima sedinta sa ii acorde lui Ionut Budisteanu titlul de cetatean de onoare al municipiului.

Sursa: mediafax.ro

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Spre TOP