Acasă International Un avion cu 200 de pasageri A FOST DETURNAT catre Geneva! Autorul...

Un avion cu 200 de pasageri A FOST DETURNAT catre Geneva! Autorul deturnarii: COPILOTUL!

21

Un avion al companiei Ethiopian Airlines cu 200 de pasageri, care se deplasa de la Addis Abeba catre Roma a fost deturnat catre Geneva, relateaza BBC News Online.

Autorul deturnarii avionului companiei Ethiopian Airlines a fost copilotul, au anuntat autoritatile elvetiene.

Politia elvetiana a confirmat, luni, ca un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis AbebaRoma, a fost obligat sa aterizeze pe aeroportul din Geneva dupa ce a fost deturnat, adaugand ca unul dintre autorii deturnarii a fost arestat, relateaza BBC News Online.

Politia din Geneva a confirmat ca avionul, care avea la bord 200 de persoane, a aterizat neplanificat in orasul elvetian la ora 06.00 (07.00 ora Romaniei). Nimeni nu a fost ranit, iar situatia este „sub control”.

Zborul 702 decolase din Addis Abeba la ora locala 00.30 (23.30 ora Romaniei) si urma sa ajunga la Roma la ora locala 04.40 (05.40 ora Romaniei).

Potrivit informatiilor publicate de cotidianul Tribune de Geneve, avionul a fost deturnat in timp ce se afla deasupra Sudanului.

Pasagerii au inceput sa iasa din avion in jurul orei locale 08.00 (09.00 ora Romaniei), ei fiind inconjurati de zeci de politisti, potrivit Tribune de Geneve.

Motivele deturnarii nu sunt clare, desi exista informatii neconfirmate potrivit carora cel putin unii dintre autori ar fi cerut azil in Elvetia.

O conferinta de presa este programata la aeroport incepand cu ora 09.00 (10.00 ora Romaniei), potrivit site-ului 20min.ch.

Un pasager care urma sa se imbarce catre Bruxelles nu a putut intra in aeroport luni dimineata, relateaza site-ul elvetian 20min.ch.

„Pista era stropita cu spuma”, a explicat el, fara alte precizari.

O alta pasagera, care se imbarca spre Roma la bordul unui avion easyJet, a aflat despre deturnarea unui avion de la un stewart al companiei low-cost.

Dupa ce s-a rotit deasupra Genevei, avionul a aterizat fara probleme, iar in prezent este imobilizat pe pista.

Un purtator de cuvant al aeroportului a confirmat luni pentru agentia ATS ca un avion a fost deturnat in timpul zborului si obligat sa aterizeze pe aeroportul din Geneva, fara a oferi alte precizari. Compania Ethiopian Airlines a anuntat, la randul sau, ca una dintre aeronavele sale a fost „constransa sa se indrepte” catre Geneva. Toti pasagerii si membrii echipajului sunt nevatamati, a precizat compania etiopiana. Acestora li se acorda asistenta medicala si psihologica pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost inchis pana la noi ordine.

Unii dintre pasageri sunt perchezitionati si audiati, a precizat purtatorul de cuvant. Autoritatile aeroportuare fac tot posibilul pentru a le gasi o cursa catre Roma, destinatia lor initiala. Pentru moment nu se stie care sunt revendicarile exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informatii insa, acestia ar fi cerut azil politic in Elvetia.

Avionul ar fi fost deturnat in timp ce survola Sudanul.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos