Acasă ACTUALITATE Un barbat s-a vaccinat de zece ori intr-o zi pentru alte persoane....

Un barbat s-a vaccinat de zece ori intr-o zi pentru alte persoane. Ce crezi ca i s-a intamplat?

Autorităţile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o anchetă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de până la 10 ori într-o zi, potrivit media locale, informează agenţia DPA sâmbătă.

Se crede că bărbatul a fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane, a relatat sâmbătă site-ul de ştiri Stuff.

Ministerul Sănătăţii este preocupat de acest caz, a dat asigurări managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. „Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil”, a declarat ea pentru Stuff.

„A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează”, a precizat Koornneef.

În Noua Zeelandă, locuitorii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării.

Multe dintre companiile şi centrele din ţară utilizează un certificat de vaccinare naţional care permite accesul doar persoanelor vaccinate cu schema completă.

Aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA.

Cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, ţara a raportat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVaccinatii cu doua doze nu vor mai putea calatori in Europa! UE schimba valabilitatea Certificatului Verde
Articolul următorPSD si PNL nu mai stiu de unde sa scoata bani: Toti romanii ar putea fi obligati sa-si depuna declaratia de avere!