Acasă Romani in strainatate Un brand romanesc a CUCERIT Hollywood-ul si a depasit un MILION DE...

Un brand romanesc a CUCERIT Hollywood-ul si a depasit un MILION DE EURO in vanzari! Tu ai auzit de el?

16

Românii sunt pasionați de modă fiind foarte dispuși să cheltuie sume mari de bani pe procurarea hainelor. Deși salariul mediu este printre cele mai mici din Europa, România este considerată o piață cheie pentru toți jucătorii din industria modei.

 Un brand românesc de modă Rhea Costa, a reușit să se ridice la afaceri de milioane, aceștia își confecționează hainele într-o fabrică proprie, iar creațiile sunt vândute atât în România cât și în alte țări Europene.

Brandul românesc de modă Rhea Costa, dezvoltat de antreprenoarea An­dreea Constantin, a ajuns la afaceri de 4,5 milioane de lei (1 mil. euro) anul trecut după un avans al businessului de 45% com­parativ cu 2014, informează zf.ro . Mai mult, firma care are atât activităţi de pro­duc­ţie cât şi de design de modă a obţinut un profit net de 1,4 milioane de lei (300.000 de euro), cu un total de 51 de sala­riaţi.

„În fabrica Rhea Costa se află atât departamentul de creaţie cât şi producţia pentru România şi pentru export. Întregul business este centralizat, fiind operat de compania Rhea Costa Fashion. Spre deo­sebire de majoritatea brandurilor care ape­lează la fabrici sau ateliere de pro­ducţie partenere, brandul Rhea Costa are pro­ducţie in-house. La polul opus, marile fa­brici de textile din Ro­mânia lucrează în special pentru bran­duri gigant de afară precum Zara, H&M sau C&A. Cele mai multe lu­crează în sistem de lohn, astfel că modelele, materialele şi tipa­­rele vin de afară. Pe pieţele inter­na­ţio­nale România este cunoscută ca un im­por­­tant produ­că­tor de textile, cu forţă de muncă ieftină şi calificată, precum şi cu o poziţie geo­grafică favorabilă în ini­ma Europei”, spune sursa citata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos