26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialAngajariUn bugetar din Romania a incasat patru ani salariul, desi n-a trecut...

Un bugetar din Romania a incasat patru ani salariul, desi n-a trecut o zi pe la munca!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Record la functii: Bugetarul cu 14 functii simultan!

Un roman este recordman la functii detinute simultan la...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Caz șocant. Direcția Sanitar Veterinară din Mureș a plătit salariul unui angajat timp de patru ani, fără ca acesta să vină la muncă. Mai mult, bărbatul a fost evaluat chiar cu excelent pentru performanțele profesionale, anunță Realitatea PLUS.

O anchetă DNA arată că șefii de la DSVSA Mureș au închis ochii, pentru că bărbatul era un om influent politic, potrivit Realitatea PLUS.

Este vorba despre Radu Chețan Roatiș, fost șef al al DSVSA Mureș și șef al ANSVSA, instituția centrala. DNA a descoperit că acesta ar fi fost plătit timp de patru ani cu un salariu fără însă să fi venit la serviciu. Ancheta procurorilor anticorupție a fost declanșată după ce un denunț anonim a fost făcut în cazul lui Radu Chețan, în aprilie 2021. Astfel că la acea dată DNA Mureș s-a autosesizat din oficiu.

Totul s-a întâmplat în perioada în care Radu Chețan Roatiș a fost șeful DSVSA Mureș. Pe lângă salariu, care a ajuns în cei patru ani la 500 de mii de lei, era pontat pentru prezența la serviciu, numele său era trecut în condica de prezență, beneficia și de concediu de odihnă și, culmea, era evaluat și de șefi, iar performanțele sale erau notate de aceștia cu „foarte bine”.

Radu Chețan a fost șef al ANSVSA de trei ori începând din 2007, perioadă în care a condus și Direcția județeană Mureș Sanitar Veterinară, unde a fost angajat în 2006. El a mai fost preşedinte al ANSVSA în perioada 2007-2009 şi 2010-2012. Ultima oară a condus ANSVSA din aprilie 2016 până în ianuarie 2017. Din 2017 și până în 2021, fostul președinte al ANSVSA nu s-a prezentat deloc la locul de muncă de la DSVSA Mureș, potrivit procurorilor DNA.

Roatiş este de profesie medic veterinar și a fost, între 1991-1999, medic veterinar şef la CSV Deda, din 1995 până în 2005 medic veterinar concesionar (tot la CSV DEDA), în 2005 consilier superior DSVA Mureş, iar în 2006 – şef Birou Inspecţie şi control DSVSA Mureş, scrie impartialul.

Fostul şef al ANSVSA – Radu Roatiş a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de magistrații de la Tribunalul Mureș în decembrie anul trecut, într-un dosar de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

Radu Chețan Roatiş a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție sub acuzaţia că, în perioada 2017-2021, ar fi încasat salariu de la DSVSA Mureş fără a se prezenta la serviciu. DNA l-a trimis în judecată cu acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru sărvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată – 52 de acte materiale, şi fals intelectual în formă continuată – 12 acte materiale.

Potrivit deciziei instanței, Radu Chețan Roatiș va face doi ani şi șase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Acesta este obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Hotărârea, în primă instanță fiind pronunțată pe 28 decembrie 2022.

Fostul şef al ANSVSA este nevoit să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate şi să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 5.571 lei.

În acest dosar trei dintre cei opt inculpați au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA Târgu Mureş.

Ultimele stiri