Acasă Mures Un CASTEL SUPERB din inima Transilvaniei se prabuseste sub ochii AUTORITATILOR!

Un CASTEL SUPERB din inima Transilvaniei se prabuseste sub ochii AUTORITATILOR!

Candva casa a contilor Teleki, din cladirea de la Uioara de Sus, parte a orasului Ocna Mures, au mai ramas doar zidurile si un morman de lemne si caramida in interior. Autoritatile nu pot face nimic din cauza proceselor de succesiune care nu se mai termina.

Intre timp, bijuteria isi pierde stralucirea. Geamurile sunt ciobite, usile scose din balamale, iar peretii scorojiti mai poarta inca ultimele urme de vopsea. Grinzile de sustinere a acoperisului s-au prabusit, roase de ploaie si zapada, asa ca intrarea in cladire e o aventura care s-ar putea termina urat, scrie CityNews.ro.

castelConstruit intre anii 1850 si 1869, castelul neogotic din Ocna Mures, judetul Alba, era odinioara adapost pentru familia nobiliara Banffy. Constructia, in forma dreptunghiulara, a intrat ulterior in posesia contilor Teleki. Dupa mai bine de 140 de ani de la constructie, edificiul cu 19 camere, dispuse la parter si cele doua etaje, a ramas prada hotilor.

Oamenii locului sunt suparati ca nu stim sa pastram ce e frumos si valoros.

Pe poarta castelului este pus lacatul. Un singur om din Ocna Mures are cheia si ca la un semn isi face aparitia pentru a ne lasa sa intram in curte. Masura a fost luata, dupa ce mai multi oameni au pradat si ultimele bogatii din cladire. Intr-o zi, spune paznicul, s-a furat inclusiv scara interioara grea de cateva tone.

„Vin copiii, varstnicii sa ia de la lemn pana la fier. Lemnul pentru foc, fierul ca sa il vanda ca sa faca rost de ceva bani. Unii ii dau pe bautura”, spune profesorul Horea Herteg, care a scris monografia orasului Ocna Mures.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentEfecte NEGATIVE: Ce se intampla in mintea ta daca NU FACI SEX?!
Articolul următorMesaj TERIBIL catre Ponta: Pleaca pana nu te scoate lumea AFARA CU PIETRE!