Acasă ACTUALITATE Un deputat PSD are o pensie speciala de 3300 de euro pe...

Un deputat PSD are o pensie speciala de 3300 de euro pe luna, obtinuta printr-o smecherie!

275

Stefan Victor Achimescu, fost deputat PSD si fost avocat, vrea sa se pensioneze din functia de judecator dupa numai un an si patru luni dupa ce a revenit in magistratura. El va beneficia astfel de pensia de fost magistrat de 3.300 de euro pe luna.

Achimescu, acum judecator la Tribunalul Ilfov, a cerut sa se pensioneze din magistratura la 1 an si 4 luni dupa ce a revenit in functie. La cei 63 de ani ai sai, fostul politician, avocat si actual magistrat va incasa o pensie speciala de aproximativ 16.000 de lei pe luna, informeaza Europa Libera.

Achimescu a facut cerere de revenire in magistratura fara concurs in luna mai 2019, cerere aprobata de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu scorul de 5 la 4, „gruparea” Savonea fiind cea care a votat pentru a transforma un fost politician in judecator. La momentul respectiv, el a dat asigurari ca nu revine in functie doar pentru a incasa pensie speciala, aratand ca acesta este vocatia sa, urmand sa profeseze pana la 65 de ani. Intre timp, Achimescu s-a razgandit si s-a pensionat mai rapid. Cererea sa urmeaza sa fie analizata de Sectia pentru Judecatori a CSM in sedinta din 29 octombrie. Daca va fi acceptata, fostul demnitar urmeaza sa cumuleze indemnizatia de fost parlamentar cu pensia speciala de judecator.

Fostul demnitar a facut cerere de revenire in magistratura in baza modificarilor legilor Justitiei aduse de Comisia Iordache in Parlament. Incepand din octombrie 2018, fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica, avocatii, notarii, consilierii juridici, politistii, grefierii sau executorii judecatoresti cu studii superioare juridice pot reveni in magistratura, daca au o vechime de specialitate de cel putin 10 ani. „Concursul” de admitere consta intr-un interviu sustinut in fata judecatorilor din CSM.

Ca parlamentar ales din partea PDSR, Achim a luat cuvantul de 3 ori in patru ani. CV-ul sau de pe Camera Deputatilor arata doar ca a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti si ca este avocat in baroul Olt.

Cazul Achimescu este identic cu o alta cerere de revenire in functia de judecator sustinuta de avocata Claudia Gherbovan Silinescu care, dupa 23 de ani de avocatura a cerut sa redevina judecator, functie in care a stat fix 7 luni, dupa care s-a pensionat cu o pensie echivalentul a 3300 de euro pe luna. De altfel, Achimescu si Gherbovan au fost colegi de complet la Tribunalul Ilfov.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos