Acasă International Un diplomat chinez prezice sfarsitul lui Putin: „Este doar o chestiune de...

Un diplomat chinez prezice sfarsitul lui Putin: „Este doar o chestiune de timp pana Rusia va fi infranta”

1364

Un influent strateg chinez in domeniul afacerilor externe, Gao Yusheng, fost ambasador al Chinei in Ucraina din 2005 pana in 2007 este de parere ca Rusia nu mai poate controla desfasurarea evenimentelor si ca este doar o chestiune de timp pana va fi infranta.

Fostul ambasador chinez este o voce respectata in randul expertilor din cadrul Academiei Chineze de Stiinte Sociale (CASS). Fostul ambasador Gao Yusheng a prezis o infrangere militara a Rusiei in Ucraina si este de parere ca o renastere a tarii, sub conducerea lui Vladimir Putin, nu corespunde realitatii. Gao Yusheng este considerat un influent strateg in domeniul afacerilor externe. El a publicat o serie de comentarii pe site-ul Phoenix News saptamana trecuta, in care a prezis o infrangere militara a Rusiei in Ucraina. A apreciat ca fiind doar „o chestiune de timp” pana cand acest lucru se va produce in razboi.

Diplomatul chinez il critica pe Vladimir Putin pentru felul in care conduce razboiul declansat de Rusia in Ucraina si pentru esecurile pe care le-a inregistrat. In opinia sa, acesta a pierdut initiativa strategica si nu mai poate decide cand in ce fel se va incheia conflictul pe care l-a declansat in 24 februarie.

Conform publicatiei express.co.uk, comentariile acestuia reprezinta o lovitura majora pentru Vladimir Putin. Acesta a incercat sa obtina sprijinul oficialilor chinezi, pentru razboiul pe care l-a declansat in Ucraina, si a avut o abordare foarte curtenitoare fata de Beijing.

„Asa-zisa renastere sau revitalizare a Rusiei sub conducerea lui Putin este falsa; pur si simplu nu exista. (…) Declinul Rusiei este evident in domeniile economic, militar, tehnologic, politic si social si a avut un impact negativ grav asupra armatei ruse si a efortului sau de razboi”, a comentat Gao Yusheng. Fostul diplomat a mai adaugat, in comentariile sale: „Esecul blitzkrieg-ului rusesc si esecul de a obtine o victorie rapida au marcat inceputul infrangerii rusesti”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos