Acasă ACTUALITATE Un doctor ia 100 de pastile PE ZI, ca sa TRAIASCA 150...

Un doctor ia 100 de pastile PE ZI, ca sa TRAIASCA 150 DE ANI!

34

Dr Alex Zhavoronkov  este director al Biogerontology Research Foundation si autor al unei carti intitulate „The Ageless Generation: How Advances in Biomedicine Will Transform the Global Economy” („Generatia fara varsta: Cum vor transforma evolutiile din bio-medicina economia mondiala), potrivit independent.co.uk.

doctorZhavoronkov crede ca impactul psihologic al imbatranirii este principalul obstacol in fata longevitatii si considera ca depasirea propriilor asteptari referitoare la imbatranire este o parte importanta a muncii sale.

„Oamenii isi formeaza propriile asteptari referitor la imbatranire folosind, in primul rand, istoria familiala si durata medie de viata din tara in care locuiesc si nu sunt pregatiti sa isi schimbe perceptiile foarte repede”, a declarat Alex Zhavoronkov intr-un interviu pe The Telegraph.

Cercetatorul subliniaza ca persoanele care ating acum varste foarte inaintate au trait in conditii mult mai dure decat cele pe care le intalnesc oamenii in prezent.

In luna ianuarie, Zhavoronkov a facut un pariu, pe un milion de dolari, cu colegul sau expert in longevitate, Dmitri Kaminskiy, referitor la care dintre ei va trai mai mult.

Cercetarea in domeniul tehnicilor anti-imbatranire, care era considerata in trecut un domeniu marginal, este pe cale sa devina un sector major din punct de vedere al biotehnologiilor.

In 2013, Google a infiintat Calico, o companie specializata in cercetare si dezvoltare cu scopul de a permite oamenilor sa traiasca mai mult si mai sanatosi, iar miliardari precum Larry Ellison, fost sef al Oracle, si Peter Thiel, cofondator al PayPal, finanteaza cercetarea in domeniul incetinirii imbatranirii.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos