Acasă Bacau Un elev de clasa a II-a si-a serbat ziua la scoala, cu...

Un elev de clasa a II-a si-a serbat ziua la scoala, cu sampanie si cantareata de muzica populara in clasa

501

Un copil și-a serbat ziua la școală într-un mod atipic pentru un elev de clasa a doua: cu șampanie, animatori și muzică populară.

Părinții elevului au ales să sărbătorească împlinirea vârstei de 9 ani a copilului lor într-un mod opulent: i-au angajat o cântăreață de muzică populară, care a făcut show alături de 3 cameramani și de fotografi, într-o școală din Bacău, în timpul orelor de curs.

După concert, cântăreața a scos din punga cu daruri pentru copil chiar și o șampanie, pe care a pus-o pe masa din sala de clasă.

Părinții au fost vizibi deranjați de „petrecerea” din cadrul sălii de școală

Întregul moment a fost postat de părinți pe rețelele sociale. Ulterior, filmarea a fost ștearsă după ce a stârnit revolta mai multor părinți. „Ce ne facem cu părinții care nu își permit să facă o surpriză asemănătoare. Vă dați seama cu cât patos povestesc acasă părinților și totodată rugându-i să le promită că și ei vor să aibă parte de asa ceva… Ce ziceți?”, a reacționat un tată la postare.

Contactată de jurnaliștii Realitatea PLUS, cântăreața de muzică populară a evitat să ofere o explicație cu privire la acțiunea sa din cadrul orelor de curs.

ISJ Bacău susține că a fost informat de incident și a dispus o anchetă.

„Conducerea Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin” Bacău ne-a informat, în data de 26 ianuarie, despre incidentul pătrunderii în școală, la pauza mare (9.50-10.10), a unor adulți (între care o cântăreață de muzică populară, un cameraman, 2 animatori) în vederea sărbătoririi unui elev de clasa a II-a, în prezența doamnei învățătoare. Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală, pentru a-i face o surpriză fiului cu ocazia zilei de naștere.

Directorul școlii ne-a precizat că nu avea cunoștință despre ceea ce urma să se întâmple, de prezența altor persoane, cu excepția mamei.

În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranța elevilor în interiorul unităților de învățământ și dezaprobă astfel de practici”, a precizat Anca Egarmin, inspector-șef al ISJ Bacău.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos