Acasă Stirea zilei Un elev olimpic din Vaslui a uimit directorii de la Microsoft! L-au...

Un elev olimpic din Vaslui a uimit directorii de la Microsoft! L-au angajat pe loc!

Mircea Trifan este un tânăr de 20 de ani, din Vaslui, student la Facultatea de Matematică Informatică a Universităţii Bucureşti, care deja lucrează pe o pozitie de Software Engineer Intern în cadrul gigantului Microsoft la Washington, potrivit adevarul.ro.

Mircea Trifan este multiplu medaliat la concursurile şi olimpiadele şcolare și a ales învăţământul românesc, pe care este hotărât să nu îl abandoneze nici după recenta recrutare la Microsoft.

„Domnul Pracsiu m-a ajutat enorm în cei patri ani de liceu, nu doar în planul informaticii, cât şi în viaţa de zi cu zi. Dumnealui este un om deosebit, foarte deschis la minte, de la care oricine are ceva de învăţat. Am reuşit alături de el să trec de multe din obstacolele ce mi s-au ivit în cale şi să ajung unde sunt acum. Mi-a fost mai mult decat un profesor, mi-a fost un adevarat prieten şi de aceea ţin sa-i multumesc şi cu această ocazie”, afirmă Mircea Trifan.

Tânărul crede că dacă măcar un sfert din profesorii din România şi-ar face meseria așa cum şi-a făcut-o profesorul său de informatică din liceu, atât numărul celor care promovează examenul de bacaluareat cât şi calitatea olimpicilor ar creşte.

„Când elevii sunt mici în general nu prea ştiu ce vor. Dar odată ce ajung la liceu consider că este important pentru evoluţia lor să încerce să îşi găsească încet-încet un domeniu în care vor să activeze, care îi face fericiţi şi să se preocupe de ceea ce vor să devină. Pregătirea şi participarea la concursurile şi olimpiadele şcolare sunt de un mare ajutor deoarece pe lângă faptul că elevii pot să se pregătească din timp pentru ceea ce îşi doresc, apare şi competiţia, care este foarte importantă în construirea unui caracter puternic şi numeroase prietenii. De exemplu, când am ajuns la Bucureşti o parte din colegi deja îi ştiam de la olimpiada, mi-a venit mai uşor să ma integrez”, povesteşte tânărul din Vaslui.

În primul an de facultate, olimpicul a fost ofertat de mai multe firme de software din Bucureşti, însă a refuzat să lucreze în timpul facultăţii. „Scopul meu a fost să mă axez, în primul rând, pe studii”, a spus Mircea Trifan.

După primul an de facultate, s-a angajat pe o poziţie de Software Engineer Intern în cadrul companiei Ubisoft din Bucureşti, iar la jumătatea lunii iulie, s-a mutat la Washington, însă decizia de a pleca în Statele Unite nu este una definitivă.

„Despre cum am ajuns la Microsoft pot spune că a fost şi o doză de noroc la mijloc deoarece nu am aplicat eu, ci am fost contactat de un recruiter din cadrul companiei. Au urmat apoi mai multe interviuri în Bucuresti şi în Polonia după care am primit o ofertă pe care, evident, ca am acceptat-o”, explică Mircea.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn nutritionist francez a demonstrat cu DOVEZI ca somonul de crescatorie este CEL MAI TOXIC aliment din lume!
Articolul următorIti spune ceva numele George Pomutz? E romanul care a cumparat Alaska de la rusi pentru SUA! Si acum are statuie in America!