Acasă International Un experiment ratat! Suedia are 3000 de morti din cauza Coronavirusului

Un experiment ratat! Suedia are 3000 de morti din cauza Coronavirusului

2431

Desi a fost prezentata ca exemplu in conferintele OMS pentru modul in care a gestionat criza coronavirusului Suedia raporteaza aproape 3000 de morti. Varianta de a depasi criza COVID fara restrictii dure este pusa sub semnul intrebarii chiar de oficiali.

Tara nordica se apropie de pragul de 3.000 de morti, iar numarul deceselor si al noilor infectari a crescut semnificativ. Dupa ultima raportare, seful departamentului care coordoneaza evolutia COVID a descris situatia drept ,,este extrem de ingrijoratoare”. ,,Ne apropiem de 3.000 de decese, un numar ingrozitor de mare,” a declarat epidemiologul Anders Tegnell la o conferinta de presa. ,,Am estimat ca mai multi oameni vor fi bolnavi, dar bilantul deceselor a fost o surpriza si pentru noi”, a mai afirmat specialistul, in cadrul unei emisiuni TV, potrivit Bussines Insider. Oamenii de stiinta suedezi critica aspru decizia de a nu lua masuri de izolare si carantinare a populatiei… vezi aici

Declaratiile lui Tegnell vin in contextul in care, miercuri, Suedia a raportat 87 de decese, cu doua mai mult decat in ziua precedenta. Si mai ingrijoratoare a fost cresterea numarului de cazuri noi, de la aproape 500 la peste 700.

Numarul total al deceselor era, joi dimineata, de 2941, cu mult peste bilanturile din tarile nordice vecine si din multe alte state care au aplicat restrictii dure.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos