Acasă Comentariul zilei Un fost lider PSD dezvaluie cum se iau deciziile in partid: Cine...

Un fost lider PSD dezvaluie cum se iau deciziile in partid: Cine nu se supune este eliminat. PSD se autodistruge, va avea soarta PDL!

Constantin Nita, fost vicepresedinte al PSD si fost ministru al Economiei in Guvernul Ponta, lanseaza un atac foarte dur la adresa conducerii partidului, pe care o acuza de comportament dictatorial.

„Sunt membru PSD de peste 20 de ani si am destula experienta pentru a realiza ca partidul nu este pe drumul cel bun. Ultimul lucru de dorit este sa urmeze soarta PNL si PDL care s-au autodistrus lasandu-se controlate de tipul conducatorului unic”, a scris Nita pe blogul sau.

 „Exista un joc pentru copii numit “Simon says”, in traducere “Simon spune/decide/porunceste…” care seamana foarte mult cu ceea ce se intampla in PSD in momentul actual. Exista o singura “voce” raspunzatoare pentru toate deciziile majore. Restul imita si aproba. Cine nu se supune este eliminat din “joc”.

Ma suna multi membri PSD, dar si simpatizanti care ma intreaba ce va face partidul, din punct de vedere politic, in urmatoarea perioada.

Dincolo de criza de imagine prin care trece guvernul si care se poate diminua prin masuri eficiente, PSD se confrunta si cu o criza majora in interiorul partidului.

Cum s-a ajuns aici? Este rezultatul managementului politic promovat de actula conducere, stil care se bazeaza pe decizii in grup restrans. De aici si inabilitatea de a reactiona corespunzator la situatii de criza. Cand nu te consulti cu toti presedintii de organizatii din judet, cand forurile de conducere devin arbitrare, cand biroul permanent se intruneste… ocazional etc., este normal sa nu mai ai capacitatea de reactie. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, in acest fel reusesti sa transformi un partid de talia PSD intr-un colos cu picioarele de lut. Ii iei toata puterea.

Asa cum am spus de nenumarate ori in ultimii ani, un partid este puternic atunci cand exista dezbatere in interiorul sau, libera exprimare, profesionalism si initiativa. Grupul de lauda al celor 10-15 din jurul conducerii face mai mult rau decat bine partidului”, a explicat Constantin Nita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMoment istoric in Europa! Tarile UE reincep controalele la vama!
Articolul următorDe asta se teme PSD cu adevarat! In 2016 DNA a trimis in judecata peste 1200 de inculpati pentru fapte de coruptie, printre care ministri, senatori si deputati!