Acasă Economie Un lant de supermarketuri, prezent in toata tara, SE INCHIDE!

Un lant de supermarketuri, prezent in toata tara, SE INCHIDE!

363

Grupul german Rewe, care mai deţine pe piaţa locală reţelele Penny Market şi XXL Megadiscount, face o nouă mutare strategică pe piaţa din România, după ce la finalul anului trecut a vândut supermarketurile Billa către Carrefour. Cele 8 magazine XXL Megadiscount, deschise pe format mare de discounter, vor fi închise la 31 decembrie 2016, potrivit surselor din piaţă. 

Două dintre acestea, cele din Sibiu şi Galaţi, se vor vinde, iar celelalte şase se vor reorganiza şi rebrandui în Penny Market, urmând a avea o suprafaţă de vânzare mai mare, mai spun sursele din piaţă, citate de Ziarul Financiar.

Ziarul Financiar a scris încă din vara acestui an că nemţii vor scoate la vânzare magazinele. Magazi­nele XXL Mega Discount au o suprafaţă medie de 2.500 mp şi circa 7.500 de produse în ofertă.

Rewe a mai vândut în 2010 şi re­ţea­ua de magazine cash&carry Selgros într-o tranzacţie internaţională.

Prelua­­rea lanţului de supermar­keturi Billa de către Carrefour la finalul anului trecut a fost însă o mutare locală. În prezent grupul Rewe mai are pe piaţa locală lanţul de discount Penny Market şi hard-dis­coun­terul XXL Mega Dis­count. Astfel, nemţii de la Rewe mai au în to­tal 183 de magazine, iar dintre acestea opt sunt XXL Mega Discount, restul fiind sub brandul Penny Market.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos