Acasă Stiri locale Un mare oras din Romania va avea transport in comun cu VAPORASUL!

Un mare oras din Romania va avea transport in comun cu VAPORASUL!

471

Nu mai putin de sapte hidrobuze (vaporetto) pentru transportul de agrement si transportul in comun pe canalul Bega vor fi achizitionate de primaria Timisoara.

Zilele trecute a fost lansata licitatia publica in valoare de peste 11 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, hidrobuzele vor avea o lungime maxima de 20 de metri si vor cicula cu o viteza de 15-25 km/h pe Bega. Edilul nicolae Robu spune ca, pe langa agreement, cele sapte vaporetto vor fi folosite si la transportul in comun pe axa est-vest, avand in plan un traseu cu noua statii.

Primaria Timisoarei a publicat pe 30 mai o licitatie publica pentru „Livrarea, lansarea la apa si punerea in functiune a echipamentelor de transport (vaporetto), in cadrul proiectului „Reabilitarea infastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega”.

Valoarea estimata a contractului este de 11,130,588 RON fara TVA si are o durata de 6 luni de la data atribuirii contractului. Data de depunere a ofertelor este 4 august 2015.

Potrivit caietului de sarcini consultat de HotNews.ro., hidrobuzele sunt gandite a fi de dimenziuni mici, cu autonomie mica si viteza economica de 15-25 km/h in conditii de densitate a transportului local de pasageri. Hidrobuzele vor fi construite cu un salon acoperit si inchis pentru minim 50 de pasageri si maxim 70 de pasageri, amenajat cu dotari interioare (scaune, instalatii audio/video, aer conditionat) si care nu pot depasi gabaritele permise pentru navigatia pe canalul Bega.

Astfel, lungimea maxima poate fi de 20 de metri, latimea maxima de 5,6 metri si pescajul maxim de 1,20 m. Inaltimea maxima a navei deaspura liniei de plutire in conditii de pescaj minim nu poate depasi 2,6 m.

Garantia noilor hidrobuze, conform caietului de sarcini, ar urma sa fie de 5 ani, perioada in care intretinerea si service-ul sa fie asigurat de castigatorul licitatiei.

Potrivit primarului Nicolae Robu, prin noile vaporreto se incearca introducerea atat transportului de agreement, cat si cel comun pe canalul Bega. Edilul spune ca sunt planificate 9 statii de vaporetto si ca ambarcatiunile vor fi gestionate de RATT, regia de transport in comun din Timisoara.

Sursa: hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos