Acasă Stirea zilei Un medic român a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Un medic român a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, care a sărit în foc să își salveze pacienții la incendiul din Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunțat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l . Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Soția medicului-erou a povestit după incendiu: „El era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: ‘Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau’”.

În noiembrie 2020, Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului doctorului Cătălin Denciu.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCu o avere de peste 4 milioane de euro, dr. Adina Alberts cere donatii de la creduli, ca ”sa lupte cu pandemia”
Articolul următorPatriarhia Română: ”E necesar să se modifice regulile impuse pentru înmormântări”