Acasă ACTUALITATE Un nou mafiot apropiat de PSD a disparut dupa condamnarea pentru grave...

Un nou mafiot apropiat de PSD a disparut dupa condamnarea pentru grave fapte de coruptie

298

Sorin Strutinsky, condamnat, luni, definitiv la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru trafic de influenta, este dat in urmarire nationala de politie. Anchetatorii vor sa emita un mandat european de arestare pe numele sau.

„Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale efectueaza cercetari pentru identificarea unui barbat de 53 de ani, din Constanta, persoana in cauza fiind data in urmarire nationala.

In continuare, politistii desfasoara activitati pentru emiterea unui mandat european de arestare si a cererii de urmarire internationala pe numele acestuia.

In cursul zilei de astazi, pe numele barbatului in cauza a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si spalare a banilor in forma continuata”, a transmis Inspectoratul de Politie Constanta.

Milionarul Sorin Strutinsky, a fost condamnat luni la 10 ani si 8 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie, intr-un dosar in care a fost acuzat ca a cerut o spaga de aproximativ doua milioane de euro. Decizia este definitiva si a fost data de Curtea de Apel Constanta.

In faza de fond a procesului, Tribunalul Constanta l-a condamnat pe Sorin Strutinsky la 7 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare a banilor.

Decizia a fost data dupa mai multe amanari ale sentintei,potrivit portalului instantelor, iar cei doi judecatori care trebuiau sa solutioneze cazul nu au cazut de accord in acest caz. Asa ca s-a format un complet de 3 judecatori, de divergenta, si a mai fost chemat un magistrate.

In final, 2 judecatori au fost pentru marirea pedepselor pentru de mai multe infractiuni de trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura private, instigare la spalare de bani

„In baza art.38 Cod penal, art.39 alin.1 lit. b si art.10 din Legea nr.187/2012, contopeste pedepsele principale aplicate inculpatului in pedeapsa cea mai grea de 4 ani inchisoare, la care adauga un spor de 6 ani si 8 luni inchisoare, reprezentand o treime din suma pedepselor ce nu se executa, urmand ca in final inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin sa execute pedeapsa rezultanta de 10 ani si 8 luni inchisoare in regim de detentie, potrivit art.60 Cod penal,” este minuta Curtii de Apel Constanta, citata de ziare.com.

Instanta a aplicat milionarului mai multe interdictii si a dispus „confiscarea speciala de la inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a sumei totale de 1.892.844,97 lei.”

Opinia minoritara in acest caz a fost in sensul condamnarii lui Strutinsky la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influenta si achitare pentru instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor.

Strutinsky este cunoscut ca fiind partenerul de afaceri al liderilor PSD Constanta, primarul Radu Mazare si presedintele CJ Nicusor Constantinescu. De altfel, cei trei au fost colegi la Institutul de Marina si au intrat in afaceri in 1990, editand saptamanalul local „Contrast” – transformat in cotidianul Telegraf si apoi in trust de presa.

Oficial, Strutinsky este presedintele Soti Cable Neptun SRL si CVM Tomis Constanta. Presa locala a dezvaluit ca Strutinsky este trezorierul celor doi politicieni.

Articolul precedentRomanii care se intorc din Anglia nu mai trebuie sa stea in izolare sau carantina. Lista actualizata a statelor
Articolul următorPreformanta pentru Guvernul Orban: PIB-ul Romaniei a crescut in pandemie!