27.7 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăACTUALITATEUn nou virus cu extensia .apk ataca telefoanele mobile si preia controlul...

Un nou virus cu extensia .apk ataca telefoanele mobile si preia controlul mesajelor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Un nou virus, deghizat sub forma unei fotografii pe care oricine o poate primi pe telefonul mobil, ataca tot mai multe terminale mobile. Vezi mai jos ce trebuie sa faci pentru a te proteja.

Specialiştii avertizează în legătură cu apariţia unui noi program periculos, care atacă telefoanele cu ajutorul mesajelor de tip MMS, informează site-ul Group-IB.

Virusul intră în agenda telefonului, îşi alege un contact şi îi trimite un mesaj MMS în numele utilizatorului telefonului. Astfel, victima vede că a primit o fotografie, chipurile din partea unui cunoscut, deschide fişierul, moment în care pe telefon se încarcă o aplicaţie cu extensia „.apk”.

După intrarea virusului în telefon, programul periculos se extinde asupra altor contacte ale victimei şi poate să afle informaţii privind contul bancar şi chiar să transfere bani către cei care se află în spatele atacului.

De asemenea, virusul preia controlul asupra mesajelor SMS şi astfel victima nu află că din contul său se transferă bani, chiar dacă utilizatorul are activată funcţia de notificare prin SMS a operaţiunilor sale bancare, informează specialişti ai Group-IB.

Sursa: Rador

Ultimele stiri