26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăStirea zileiAlbaUn om de afaceri a repus pe sine una dintre cele mai...

Un om de afaceri a repus pe sine una dintre cele mai frumoase Mocanite din Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Un om de afaceri din România a decis să repună în circulație „Mocănița” o linie de cale ferată de mult uitată. Afaceristul își propune să refacă acest traseu doar cu scopul de a atrage mai mulți turiști. Cu toate că nu a oferit multe detalii despre cum merg lucrările de inaugurarea a căii ferate, omul de afaceri ne promite că deschiderea va avea loc la jumătatea lunii iunie.

Omul de afaceri a decis repunerea în circulație a „Mocăniței” între Lunca Arieșului și Baia de Arieș, informează ziarulunirea.ro

Cristian Răspopa, un om de afaceri din județul Mureș, s-a angajat să repună în circulație, în scop turistic, „Mocănița” pe linia îngustă dintre Lunca Arieșului (Lunca-Poșaga) și Baia de Arieș, pe lungimea totală de aproximativ 23 de kilometri.

Investitorul are o afacere similară în județele Mureș și Bistrița-Năsăud, relansând „Mocănița” pe ruta Rîciu – Teaca, dar spune că traseul din Munții Apuseni are un potențial turistic mult mai ridicat.

„Este traseul cel mai greu, cel mai stricat, cel mai rău. Ne-ar prinde bine niște voluntari care să vină la curățat vegetația”, a spus investitorul. El a menționat că „Mocănița” ar putea fi pusă în funcțiune pe întreg traseul până la Baia de Arieș în a doua jumătate a lunii iulie. Deocamdată, nu există dotările corespunzătoare, dar abia peste două săptămâni va începe recondiționarea vagoanelor necesare și vor fi închiriate 3 locomotive, astfel încât până la data inaugurării acestea să fie toate în stare de funcționare.

Cristian Răspopa a menționat că trenul va circula o dată sau de mai multe ori pe zi, în funcție de numărul turiștilor.

Ultimele stiri