Acasă Alba Un om de afaceri a repus pe sine una dintre cele mai...

Un om de afaceri a repus pe sine una dintre cele mai frumoase Mocanite din Romania!

958

Un om de afaceri din România a decis să repună în circulație „Mocănița” o linie de cale ferată de mult uitată. Afaceristul își propune să refacă acest traseu doar cu scopul de a atrage mai mulți turiști. Cu toate că nu a oferit multe detalii despre cum merg lucrările de inaugurarea a căii ferate, omul de afaceri ne promite că deschiderea va avea loc la jumătatea lunii iunie.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Omul de afaceri a decis repunerea în circulație a „Mocăniței” între Lunca Arieșului și Baia de Arieș, informează ziarulunirea.ro

Cristian Răspopa, un om de afaceri din județul Mureș, s-a angajat să repună în circulație, în scop turistic, „Mocănița” pe linia îngustă dintre Lunca Arieșului (Lunca-Poșaga) și Baia de Arieș, pe lungimea totală de aproximativ 23 de kilometri.

Investitorul are o afacere similară în județele Mureș și Bistrița-Năsăud, relansând „Mocănița” pe ruta Rîciu – Teaca, dar spune că traseul din Munții Apuseni are un potențial turistic mult mai ridicat.

„Este traseul cel mai greu, cel mai stricat, cel mai rău. Ne-ar prinde bine niște voluntari care să vină la curățat vegetația”, a spus investitorul. El a menționat că „Mocănița” ar putea fi pusă în funcțiune pe întreg traseul până la Baia de Arieș în a doua jumătate a lunii iulie. Deocamdată, nu există dotările corespunzătoare, dar abia peste două săptămâni va începe recondiționarea vagoanelor necesare și vor fi închiriate 3 locomotive, astfel încât până la data inaugurării acestea să fie toate în stare de funcționare.

Cristian Răspopa a menționat că trenul va circula o dată sau de mai multe ori pe zi, în funcție de numărul turiștilor.

Articolul precedentOmul care l-a deconspirat pe Dragnea, batut mar si taiat cu cutitul la Politehnica!
Articolul următorTu unde iti tii banii? O mare banca din Romania a fost scoasa la vanzare!