32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăStirea zileiBucurestiUn parc nou de 173 ha ia naștere în Sectorul 2. Dan...

Un parc nou de 173 ha ia naștere în Sectorul 2. Dan Cristian Popescu: „Este unul din proiectele mele de suflet”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Locuitorii sectorului 2 sunt tot mai aproape să își vadă visul cu ochii: cel mai mare parc nou creat după Revoluție a intrat în linie dreaptă pentru realizare.

La inițiativa viceprimarului Dan Cristian Popescu, Consiliul Local al Sectorului 2 a înaintat Consiliului General al Municipiul București cererea de expropriere a imobilelor ce stau în calea realizării unui parc în zona Petricani-Moroieni-Pipera-Valea Saulei. În baza acestei cereri, în această zonă va putea fi creat un parc de 173 de hectare, aproape cât parcul Regele Mihai 1 – Herăstrău.

Întrebat despre acest proiect, viceprimarul Dan Cristian Popescu, candidat din partea Partidului Social Democrat la primăria sectorului 2, ne-a declarat: „Este unul din proiectele mele de suflet. Vor fi 173 de hectare de verdeață pentru locuitorii sectorului 2. Practic, vom face un „nou parc Herăstrău”. Dincolo de impactul economic pentru zona respectivă, trebuie să ne gândim la impactul de mediu și sănătatea oamenilor. Sunt foarte fericit că am putut trece acest proiect prin Consiliul Local al Sectorului 2 și că locuitorii se vor putea bucura, în curând, de un nou spațiu, dedicat lor.”

Proiectul mega-parcului din zona Petricani face parte dintr-o serie mai amplă de proiecte ale lui Dan Cristian Popescu care intenționează, până în 2024 să creeze peste 240 de hectare noi de spațiu verde în Sectorul 2. 

Ultimele stiri