30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiUn roman din Suceava premiat in Germania pentru curaj. A primit titlul...

Un roman din Suceava premiat in Germania pentru curaj. A primit titlul de ”Cetatean de onoare”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...

Andrei Bidu, un român din Salcea, jud. Suceava, care de un an și jumătate locuiește cu familia lângă Frankfurt, în Monsheim, a fost premiat pentru curaj de şeful poliţiei din oraşul german Rheinpfalz, comisarul Thomas Ebling.

Românul a fost premiat după ce, într-o zi, i-a atras atenţia un bărbat care a luat-o la fugă după ce a fost observat că a încercat să deschidă un vehicul al poştei DHL pentru a fura pachete.

Andrei Bidu, care lucrează ca poştaş în Germania, a alergat după el şi când l-a prins a fost rănit de hoţ. În ajutorul lui a venit un trecător şi împreună l-au ţintuit pe infractor la pământ până la sosirea patrulei de poliţie. Investigaţiile ulterioare au arătat că infractorul a fost responsabil pentru un furt din acelaşi vehicul DHL în noiembrie 2014, informeaza monitorulsv.ro și preluat de ziarulromanesc.de

Pentru curajul de care a dat dovadă, comisarul Ebling i-a acordat lui Andrei Bidu diploma ”Cetăţean de Onoare” în cadrul unei ceremonii oficiale la sediul central al poliţiei din Rheinpfalz. În cadrul ceremoniei în care au fost premiaţi cei 12 ”cei mai buni cetăţeni” au fost onoraţi şi opt ofiţeri de poliţie care au salvat viaţa unor persoane în anul 2015.

Ultimele stiri