Un roman este PANTOFARUL OFICIAL al lui Papa Francisc si al lui Putin! Preturile sunt UIMITOARE!

Alexandru Maftei este unul dintre cei mai cunoscuti cizmari ai lumii. Românul, care a primit un loc in “Enciclopedia completa a creatorilor de pantofi”, i-a avut printre mulți clienți celebri, pe Vladimir Putin și chiar pe Papă.

Purtaţi de capete în­coronate şi de unii din­tre cei mai influenţi poli­ticieni ai lumii, de exe­cutivi de top şi tineri antreprenori, pan­tofii Maftei au fost martorii unora dintre cele mai importante discuţii ale ultimei jumătăţi de secol.

„Anual realizăm cam 300 de perechi, iar preţul pentru o pereche este de circa 1.000 de euro. Circa 50-60 dintre acestea sunt destinate clienţilor din Austria, restul pleacă în toată lumea“, povesteşte el, pentru zf.ro.

Să realizeze o pe­reche de pantofi durează cam 3-6 săptă­mâni, în funcţie de model, material sau ce­rin­ţele clienţilor care diferă în funcţie de locul de unde aceştia provin. „Avem pantofi din pie­le de cerb, din piele de pisică de mare. Avem pantofi eleganţi, dar şi bocanci cu care poţi escalada Himalaya.“

Clienţii Maftei din toată lumea vin la Viena pentru comenzi şi pentru că distanţa este mare stau 2-3 zile, perioadă în care le  sunt luate măsurile, sunt realizate calapodul şi proba.

maftei1
(foto claymoorslist.com)

Mesterul Lucian Maftei petrece o saptamana pe luna in compania clientilor. Stabileste cu fiecare in parte modelul, culoarea si materialul viitoarei perechi de pantofi. Ia apoi masurile si le trimite la Viena unde tatal sau, Alexandru Maftei, realizeaza calapodul de lemn, informeaza a1.ro

De la Viena, calapoadele ajung in atelierul din Piatra Neamt. Pe baza lor se fac tiparele, apoi se taie pielea: de elefant, de hipopotam, strut sau pisica de mare. Intre timp, alti mesteri lucreaza la staif si la bombeu.