Acasă Stirea zilei Un roman, primul detinut din Spania care va fi eutanasiat! Tribunalul a...

Un roman, primul detinut din Spania care va fi eutanasiat! Tribunalul a decis

Un tribunal din Spania a aprobat, joi, 4 august, cererea de eutanasiere a unui român devenit paraplegic pe 14 decembrie 2021, în urma unui incident armat pe care l-a provocat și după care a fost acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de tentativă de omor.

Instanța din Tarragona a apreciat că nu există motive legale pentru revocarea deciziei pronunțate anterior de un alt tribunal, considerând că „situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” în care se află Marin Eugen Sabău îi legitimează cererea de moarte voluntară înainte de a putea fi judecat pentru că a împușcat trei angajați de la firma la care a lucrat și doi polițiști, relatează El Pais.

Astfel, Sabău va deveni primul deținut din Spania care a obținut dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în 2021. Cei trei judecători de la Tarragona au apreciat că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra drepturilor judiciare ale victimelor sale.

Pasionat de arme și membru al unui club de tir, Marian Eugen Sabău, 46 de ani, a lucrat ca agent de securitate la o firmă din Tarragona, dar a fost concediat după ce ar fi avut mai multe conflicte la locul de muncă. Din dorința de răzbunare, pe 14 decembrie 2021 a intrat înarmat în sediul fostului loc de muncă și și-a împușcat 3 foști colegi, rănindu-i grav. A fugit și s-a baricadat într-o fostă fermă din apropiere, unde a fost localizat de un detașament special de intervenție al poliției. Sabău a deschis focul și a rănit doi polițiști, iar apoi a fost neutralizat cu mai multe focuri de armă.

Sabău a rămas complet paralizat după ce a fost împușcat, iar situația lui este ireversibilă. Starea lui este și în momentul de față gravă și este în continuare în spital, fiind dependent de îngrijiri permanente.

Anul acesta, românul a înaintat o cerere de eutanasiere, având avizul medicilor și al comisiei de de evaluare. O primă instanță i-a aprobat cererea, însă decizia a fost contestată de victime. Hotărârea pronunțată joi este definitivă, însă nu s-a stabilit data la care românul va fi eutanasiat.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentFara precedent: Turcia acuza unele state ”prietene” din Vest ca NU vor oprirea razboiului din Ucraina!
Articolul următorDe luna aceasta cresc salariile pentru anumiti bugetari. Categoriile de romani care vor primi bani in plus