Acasă ACTUALITATE Un sac de cartofi si o plasa cu ceapa, atat valoreaza viata...

Un sac de cartofi si o plasa cu ceapa, atat valoreaza viata soldatilor care mor pentru Rusia!

 Mii de etnici ceceni au plecat pe frontul din Ucraina, ca să lupte de partea soldaților ruși, convinși că va fi o luptă ușoară. Acum, familiile lor află că fiul, fratele sau tatăl lor a murit în lupte. Vestea o primesc de la oficiali locali care vin să le aducă ajutoare.

În armata rusă, viața unui soldat individual nu a fost prețuită niciodată. Un citat atribuit lui Stalin, „moartea unui milion de oameni este o statistică”, pare la fel de actual și acum. Groznîi TV, televiziune de stat, a difuzat imagini cu ajutoare pe care autoritățile cecene le-au dat familiilor soldaților care au murit pe frontul din Ucraina. Se pot observa un sac de cartofi, unul de ceapă, unul de orez și o sticlă de ulei.

Alimentele au fost date de fundația numită după tatăl lui Ramzan Kadîrov. Dar nu toate familiile cecene au primit cartofi ca răsplată pentru fiul sau tatăl lor mort. Alții au primit plicuri cu bani, tot de la fundația Kadîrov. 100 de mii de ruble! Adică undeva între 600 și 1.000 de euro, în funcție de cursul de schimb. Familiile au trebuit să stea în fața camerelor video și să primească plicurile.

Alți ceceni au fost chemați la sediul Primăriei ca să le fie înmânați banii.

Dar ce fapte de vitejie fac cecenii în Ucraina? Serviciul militar de informații al Ucrainei a interceptat o conversație a unui soldat rus din Mariupol cu soția lui. Militarul a relatat că soldații ceceni de acolo au organizat un „safari”, așa l-a numit, iar țintele erau copiii din Mariupol. I-a povestit soției că oamenii lui Kadîrov au împușcat o fată doar ca să se distreze.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentStructura anului scola 2022-2023: Scoala incepe in 5 septembrie, copiii vor avea 5 vacante si 5 module
Articolul următorSarbatoare mare la Moscova: Putin il felicita cu caldura pe Viktor Orban pentru castigarea alegerilor in Ungaria