Acasă ACTUALITATE Un senator PSD promite dascalilor ca vor iesi cu 3 ani mai...

Un senator PSD promite dascalilor ca vor iesi cu 3 ani mai repede la pensie!

11

O categorie de români ar putea să se pensioneze cu trei ani mai devreme, la 62 de ani, potrivit inițiativei legislative a unui senator social-democrat sucevean.

PSD-istul Virginel Iordache a declarat în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală din Bucovina că are în vedere o iniţiativă în vederea sprijinirii cadrelor didactice, respectiv Legea pensionării anticipate a profesorilor.

Profesorii care au gradul didactic 1 și peste 30 de ani vechime ar putea să se pensioneze la 62 de ani, potrivit inițiativei legislative.

Iordache spune că prin această lege, profesorii se vor putea pensiona anticipat fără să fie penalizați.

„Am în vedere faptul că sunt profesori care au  40 de ani vechime. La un moment dat munca cu elevul nu este ușoară. Este uzură psihică extraordinară și mulți dintre colegii mei clachează la un moment dat. Decât să mergi în fața clasei și să apari în ipostaze care nu sunt tocmai măgulitoare pentru omul-profesor și pentru calitatea de profesor prefer să ajut profesorul acesta să meargă la pensie mai repede, cu trei ani înainte”, a explicat Iordache, potrivit newsbucovina.ro

El a menționat că pentru inițierea acestui proiect a discutat și cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii cărora le-a prezentat statistici ce indică faptul că numărul profesorilor care solicită pensionarea anticipată este de zece ori mai mic decât al celor care cer să continue activitatea și după vârsta pensionării.

„În discuțiile pe care le-am avut cu cei de la Casa Națională de Pensii aceștia mi-au reproșat că s-ar aduce prejudicii la bugetul CNP. Le-am replicat și am chemat un reprezentant al Ministerului și am dovedit cu cifre că numărul profesorilor care solicită prelungirea activității după 65 de ani este de 10 ori mai mare decât numărul profesorilor care solicită pensionarea anticipată”, a spus Iordache.

Senatorul sucevean a subliniat că această lege face ca în anumite situații, cadrele didactice să poată solicita pensionarea anticipată.

„Prefer ca omul să iasă demn la pensie”, a conchis senatorul PSD.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos