Acasă ACTUALITATE Una din marile promisiuni ale guvernului Grindeanu e, de fapt, un FIASCO...

Una din marile promisiuni ale guvernului Grindeanu e, de fapt, un FIASCO total!

2482
Programul „StartUp Nation”, lansat de Guvern la începutul anului, nu a depăşit stadiul de promisiune, după ce a fost amânat deja de trei ori. Mult lăudatul program a ajuns într-un blocaj total, după ce oficialii ministerului pentru Mediul de Afaceri au descoperit în ultimul moment că nu au suficienți oameni pentru implementare, iar cei care lucrează deja în minister sunt foarte prost plătiți.

În criză de timp și de soluții, Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a trimis săptămâna trecută câte o scrisoare către Dragnea și Grindeanu, în care cerea ajutor pentru rezolvarea situației.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Vezi AICI scrisoare către Dragnea și AICI scrisoarea către Grindeanu!

„În cadrul celor opt O.T.I.M.M.C. există un număr total de 89 de posturi de natură contractuală, din care ocupate efectiv numai 76, fapt datorat în special neatractivității nivelului salarial, în medie 1200 de lei net lunar, raportat la volumul ridicat de muncă și a speficifității activității pe care o desfășoară personalul din acest structuri, implicând responsabilitatea angajării de fonduri nerambursabile”, afirmă ministrul.

În 2016, activitatea oficiilor a fost blocată de greve de două ori, iar inițiativa guvernului de a suplimenta numărul de posturi prin înființarea a nouă agenții pentru IMM, prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale, este insuficientă dacă nu se măresc și salariile, mai spune Petrescu în scrisorile către Grindeanu și Dragnea.

Mai mult, pe 9 mai, Sindicatul OTIMMC a înștiințat conducerea ministerului că va fi declanșat conflictul general de muncă. „Vă informăm, domnule prim-ministru, că ne confruntăm cu un blocaj iminent în implementarea programului Start-up National”, scrie ministrul Petrescu în scrisorile obținute de stiripesurse.ro.

Articolul precedentAngela Merkel a facut anuntul care ZGUDUIE EUROPA din temelii: Suntem gata sa schimbam TRATATUL UE!
Articolul următorNOUA LEGE a RCA a fost aprobata! Toti soferii trebuie sa stie asta: O categorie de masini nu mai are nevoie de asigurare!