Acasă Auto Unele modele Ford iau foc in mers: 100.000 de masini rechemate in...

Unele modele Ford iau foc in mers: 100.000 de masini rechemate in service!

136

Ford Motor a anunţat vineri o nouă campanie de rechemare în Statele Unite, pentru 100.000 de vehicule, din cauza riscului de incendiu, urmând să extindă o rechemare anterioară, după o serie de incendii raportate de clienţi, transmite Reuters.

Noua rechemare se referă la modele ale anilor 2020-2022 Ford Escape, Maverick şi Lincoln Corsair, cu motoare hibride plug-in de 2,5 litri, scrie news.ro.

Potrivit Ford, în eventualitatea unei defecţiuni a motorului, ar putea avea loc scurgeri semnificative de ulei de motor şi vapori de combustibil, care s-ar putea acumula în apropierea surselor de aprindere, existând riscul unor incendii.

Separat, Ford extinde cu 27.000 de vehicule o rechemare pentru SUV-urile Ford Expedition şi Lincoln Navigator din 2021, din cauza riscului de incendiu sub capotă, după alte cinci incendii noi raportate după o rechemare de 39.000 de vehicule anunţată în mai, declanşată în urma a 16 incendii.

Al doilea mare producător auto din SUA recomandă încă clienţilor să parcheze vehiculele respective în aer liber şi departe de structuri, până sunt efectuate reparaţiile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos