Acasă ACTUALITATE Ungaria a blocat candidatura Romaniei la OCDE si Liviu Dragnea da vina...

Ungaria a blocat candidatura Romaniei la OCDE si Liviu Dragnea da vina pe Kovesi! ”Sa mearga la DNA!”

Ungaria nu va sprijini aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a anunţat vineri MAE de la Budapesta într-o declaraţie citată de agenţia de presă MTI.

MAE ungar precizează că motivul pentru care Ungaria îşi suspendă sprijinul pentru aderarea României la OCDE este închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş.

Primul politician care a recționat e Liviu Dragnea, al treilea om în stat, din poziția sa de președinte al Camerei Deputaților. Dragnea spune că de vină pentru conflict este DNA.

”Sunt nemulţumit de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Copiii români nu mai au voie să se înveţe în română. Noi acum ce facem? Acolo urlăm şi aici nu le dăm dreptul unor copii să înveţe? Cui foloseşte această sămânţă de scandal? Copii cetăţeni români sunt daţi afară dintr-o locaţie în care au învăţat. Să meargă copiii la DNA atunci.

Într-un corp de clădire să funcţioneze şi Liceul Romano Cataloic. Eu vreau ca 2018 să fie un an liniştit. Nu vreau un an agitat. Reacţia MAE ungar nu o comentez. Nu vreau să avem reacţii tensionate.”, a spus Liviu Dragnea.

În luna noiembrie 2016, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva fostului şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş, Ştefan Someşan, şi a fostului director al Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş, Zsolt-Jozsef Tamasi, pentru modul în care a fost înfiinţată unitatea de învăţământ.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentANAF anunta noi amenzi pentru romanii din strainatate
Articolul următorMircea Badea ii ia apararea Olgutei-Vasilescu in scandalul indemnizatiilor pentru mame: Are 100% dreptate!