26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATEUngaria trece fatis de partea Rusiei: ”Statele care prelungesc războiul acționează împotriva...

Ungaria trece fatis de partea Rusiei: ”Statele care prelungesc războiul acționează împotriva intereselor naționale ale Ungariei și Serbiei”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat marți, într-o conferință de presă la Budapesta, după încheierea convorbirilor cu omologul său sârb, Ivica Dačić, că prelungirea conflictului armat din Ucraina contravine intereselor Ungariei și Serbiei, iar sancțiunile UE împotriva Federației Ruse au un impact negativ asupra economiilor acestor țări,.

„Amândoi suntem interesați de pacea în Ucraina cât mai curând posibil. Prelungirea și eventuala escaladare a acţiunilor armate creează riscuri serioase ambelor țări”, a declarat șeful diplomaţiei ungare.

Acesta a subliniat că pentru acele state care se află la mii de kilometri de locul conflictului, „poate că nu pare atât de grav, dar cele care escaladează sau prelungesc războiul acționează împotriva intereselor noastre naționale”.

Péter Szijjártó a subliniat că „Ungaria și Serbia simt în mod acut și direct consecințele războiului din Ucraina”. Potrivit afirmaţiilor acestuia, conflictul aflat în desfășurare în țara vecină afectează securitatea acestora, iar sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei dăunează economiei și comerțului. „Nici ungurii, nici sârbii nu sunt responsabili pentru acest război, dar ambele națiuni plătesc pentru el” – a adăugat ministrul. „Prin urmare, suntem interesați de încheierea rapidă a conflictului armat”, a declarat Szijjártó.

Ultimele stiri