33.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEUngurii se pregatesc intens pentru 2018, anul celebrarii Marii Uniri: Cumpara pe...

Ungurii se pregatesc intens pentru 2018, anul celebrarii Marii Uniri: Cumpara pe banda rulanta trusturi de presa in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Firma austriaca Media Development Management SRL a achizitionat mai multe ziare si portaluri de stiri aflate in proprietatea firmei Russmedia SRL. Printre acestea se numara cateva ziare regionale si din Romania. Este vorba despre ziarele tiparite: Jurnal Bihorean, Jurnal Aradean si Bihari Naplo (cotidian in limba maghiara) si portalurile bihon.ro, erdon.ro si Caras Online, transmite Rador.

Media Development Management SRL este condusa de omul de afaceri Heinrich Pecina. Acesta a devenit cunoscut anul trecut cand, cu o rapiditate suspecta, a inchis si vandut ziarul cu cel mai mare tiraj din Ungaria (Nepszabadsag) catre firma Opimus Press, care este in sfera de influenta a primarului din comuna Felcsut, Meszaros Lorinc, un apropiat al premierului Orban Viktor. Inchiderea influentului cotidian de orientare de stanga a fost un obiectiv nedeclarat al partidului de guvernamant, Fidesz, motiv pentru care Heinrich Pecina a fost suspectat ca nu ar fi facut aceasta tranzactie doar din motive economice.

Achizitia unor ziare regionale din Romania si Ungaria de catre firma lui Pecina – potrivit informatiilor portalului Atlatszo Erdely – are o puternica legatura cu campania electorala din Ungaria. Este cunoscut faptul ca Fidesz face mari eforturi sa-si mobilizeze electoratul din Romania pentru aceste alegeri. Pentru realizarea acestui acest scop, mai multe societati din Ungaria, care nu au legatura cu media, dar sunt considerate clientela guvernului maghiar, au cumparat mai multe ziare si portaluri de limba maghiara din Transilvania. Potrivit portalului Atlatszo Erdely, in aceasta categorie se incadreaza si achizitionarea de catre Pecina a presei editate pana in prezent de catre Russmedia SRL.

Ultimele stiri