17.2 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăACTUALITATEUnul dintre cei mai cunoscuti medici din Romania prins luand MITA! DNA...

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Romania prins luand MITA! DNA l-a ARESTAT imediat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București, secretar de stat la Sănătate (1998 – 1999) și președinte CNSAS (1999 – 2000), a fost reținut de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În politică, medicul a activat în PNȚCD, PRM și PD-L. De asemenea, Petruța Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic al aceluiași spital, a fost reținută tot pentru luare de mită.

Într-un comunicat transmis Agerpres, procurorii anticorupție arată că cei doi au primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme în schimbul încheierii și derulării unui contract cu unitatea sanitară în cauză.

Astfel, în cursul anului 2008, Petruța Lazăr, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București și firma reprezentată de respectiva persoană, aceasta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5% din valoarea contractului.

„Ca urmare, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, inculpata Lazăr Petruța a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei, pentru a facilita încheierea și derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Lazăr Petruța a ocupat funcția de manager al spitalului și ulterior pe cea de director financiar”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, Alexandru Ciocâlteu, care a înlocuit-o pe Petruța Lazăr în funcția de manager al spitalului, a cerut și a primit lunar, cu titlul de mită, de la aceeași persoană, sume de bani pentru derularea contractului respectiv, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților.

„Ulterior, după înlocuirea lui Lazăr Petruța din funcția de manager al spitalului cu Ciocâlteu Alexandru, acesta din urmă, la rândul său, i-a pretins aceleiași persoane și a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menționat, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților, în total 2.880.000 lei. Banii au fost primiți de către Ciocâlteu Alexandru din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiți de inculpata Lazăr Petruța) până în noiembrie 2013 inclusiv. Inculpatul Ciocâlteu Alexandru i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite lui Lazăr Petruța, aceasta ocupând în acel moment funcția de director economic”, precizează anchetatorii.

În perioada 2011 – 2013, Petruța Lazăr a primit de la Alexandru Ciocâlteu diferite sume de bani, cunoscând că ele provin de la persoana respectivă. Inculpata a semnat în acea perioadă documente care vizau relația contractuală a spitalului cu firma în cauză.

Cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe

Ultimele stiri