Acasă Comentariul zilei Unul dintre cei mai iubiti artisti romani din istorie: Romani, gasiti-va SIRA...

Unul dintre cei mai iubiti artisti romani din istorie: Romani, gasiti-va SIRA SPINARII si invatati sa spuneti NU!

12

Nicu Covaci a împărtăşit impresii la Interviurile Telejurnalului despre spectacolul rock arhaic, rock cu influenţe din folclorul autentic românesc, pe care l-a susţinut de curând.

„Interpretarea este nemaipomenită, este atât autentică, că îmi dă frisoane. Facem un pod între muzica arhaică şi rock”.

Artistul a făcut, pe scurt, portretul formaţiei Phoenix, de la începuturi până astăzi. A mărturist că a început etno rock în anii ‘70, când Nicolae Ceauşescu i-a obligat pe artişti să revină la melodiile tradiţionale, indiferent de stil.

„Eram tributari muzicii englezeşti. Când a venit Ceauşescu, în ’70, din Coreea, a spus Toată arta română să se bazeze pe folclorul român. Am înlemnit cu toţii. Am avut noroc să găsim în arhivele Electrecordului o antologie de folclor, nişte datini precreştine, înregistrate pe vremea când nu exista încă magnetofon (…). În momentul în care am descoperit acea sursă de informaţie, acea sursă de spirit care este folclorul străbunilor nu mi-a mai trebuit altceva”, îşi aminteşte Nicu Covaci despre începuturile noului stil al formaţiei, citat de stiri.tvr.ro

„Din 150 de compoziţii câte am, una sau două sunt de dragoste. Sau dacă sunt de dragoste, sunt de dragoste de patrie. Restul sunt toate supărate, încerc să încurajez omul să-şi regăsească şira spinării. Şi pe T-short-urile noastre scrie pe spate: Găseşte-ţi şira spinării şi învaţă să spui nu. Învăţaţi să spuneţi „NU”, îndeamnă Nicu Covaci.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos