16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiUnul dintre marii filosofi romani: Regret ca am avut ATATA INCREDERE in...

Unul dintre marii filosofi romani: Regret ca am avut ATATA INCREDERE in Iohannis!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...
Klaus Iohannis pierde simpatizanţi într-un ritm îngrijorător. Unul dintre cei mai cunoscuți intelectuali români se delimitează de preşedinte şi afirmă că regretă că a investit încredere în el. Filosoful Mihai Şora, membru de onoare al Academiei Române, afirmă că primul semn de „fraudă emoţională” a fost lansarea cărţii autobiografice a lui Iohannis. Șora este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianței Civice și al Societății Române de Fenomenologie. A fost ministru al Învăţământului în primul Guvern de Revoluţie.

 L-am votat din primul tur.
Pericolul Ponta mi se părea infinit mai grav decât orice altă scădere, inadecvare punctuală, lentoare a vorbei sau a gândului. Fiecare vot era prețios din capul locului: pentru a-i da consistență (lui: candidatului meu) în turul al doilea. Rațiunea, nu inima!, – îmi spuneam atunci. Iar acesta a fost motivul pentru care am rămas o voce singulară (și răgușită) printre mai tinerii mei prieteni, care au votat-o, în momentul acela, pe Monica Macovei.

16 noiembrie 2014.

În turul al doilea, nu mai era loc pentru șovăieli, aporii, învârtituri stilistice. „Fără Ponta“ devenise o idee simplă, igienică și salvatoare. În diaspora, mii de oameni au străbătut kilometri, au stat la cozi infernale (ca pe vremuri), în ploaie, în frig, șubreziți de munca de peste săptămână și de dorul de casă. Lor și altora rămași în țară le păsa. Oamenii aceștia chiar se temeau de minciuna, prădăciunea și tâlhăria ajunse la cârma nației.

19 noiembrie 2014.

La Gaudeamus, președintele ales își lansează cartea „autobiografică“. Primul semn al unei fraude: o fraudă emoțională, întâi de toate, moșită în laboratoarele vicleniei observatoare. Rapid detectată de către cei care știu ce înseamnă – cu adevărat – să fii autorul unei cărți, să așterni pe hârtie cuvinte și propoziții.

19 noiembrie 2014 este ziua în care am înțeles tot ce era de înțeles.

Nu regret că l-am votat: pericolul Ponta era prea mare.

Dar „Gründlichkeit“, cuvântul acesta german, mi-a jucat feste. Regret că am investit în acest om atât de multă, nemeritată încredere. Nostalgic, de bună seamă,

– cu gândul la Carol I.”, scrie Mihai Şora pe Facebook.

Ultimele stiri