Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sarbatorit in 28 octombrie, implinirea a 55 de ani. Din Teleorman, una dintre jurnalistele care i-a urmarit evolutia indeaproape in ultimii 20 de ani, are sa ii transmita un mesaj de „felicitare”.

Jurnalista Carmen Dumitrescu, de la „Liber in Teleroman”, singura publicatie care a reusit sa-i tina piept baronului Dragnea, tina sa ii trasmita mai multe ganduri „iubitului conducator”.

„De ziua ta, Iubit Conducator, vrem sa ne amintim numai lucrurile bune pe care le-ai facut pentru poporul teleormanean de-a lungul vremii: fapte laudabile, momente vesele, infaptuiri marete si ambitii glorioase. Asa e si firesc, caci am fi de-a dreptul lipsiti de buna cuviinta daca ti-am cauta chiar si astazi nod in papura. Tocmai tie, care n-ai identificat niciodata vreo opreliste morala sau legala pentru a-ti atinge maretele scopuri! Asa ca astazi, de ziua ta, ne vom rezuma doar la ceea ce ai facut tu pentru poporul teleormanean, pentru a-ti multumi fara drept de apel.

Ne amintim, Iubit Conducator, cum te-ai ridicat tu dintr-un smecheras anonim, cu inclinatii spre bisnita, la nivelul primului pesedist al tarii, cu atatea functii nobile la activ, de nici tu nu ti le mai aduci aminte. Asta n-a fost putin! Nu, asta a fost o uriasa realizare. Esti aproape ca Leon Danaila care, dintr-un copil sarac, care invata chirurgia de pe cartile aruncate de altii in gunoi, a muncit pana a ajuns neurochirurg. Cu o singura exceptie: tu n-ai muncit ca sa cresti, dar ai stiut sa vorbesti cu cine trebuie. Nu conteaza detaliile astea! Nu azi! Azi e despre tine!

Apoi, dupa ce ai inceput sa acumulezi functii, ai simtit nevoia de a face fapte bune, caci in viata nu se face sa traiesti doar pentru tine. Asa ca te-ai apucat de construit drumuri! Ce ti-ai spus tu intr-o zi cu inspiratie: “O sa construiesc cele mai frumoase drumuri in judetul meu si, ca sa nu intru in alte probleme, il fac responsabil pe bunul meu prieten, Petre… La o adica, daca ridica ciocul, il mazilesc instant, iar eu o sa pot veni in fata oamenilor cu aceasta mareata realizare si atunci vor sti cu totii ca s-a nascut al doilea Alexandru Ioan Cuza!”.

Pe aceasta cale, vrem sa te felicitam, Iubit Conducator, pentru ideea actiunilor la purtator! Suntem siguri ca te invidiaza toti ceilalti politicieni ai tarii, care si-au facut din politica punct de lucru in afaceri! Din nou ai gasit calea cea mai buna si, in ciuda nenumaratelor efecte secundare, te-ai afirmat din ce in ce mai clar pe scena politica, demonstrand tuturor ca esti un om deosebit! Incetul cu incetul, nimeni nu mai ridica vocea impotriva ta! Deveneai nu doar un bogat fauritor de drumuri, ci si un om despre care tot mai multi vorbeau in soapta!

Apoi veneai, Iubit Conducator, in Teleorman si promiteai pe scena Casei de Cutura: “Locuri de munca! Locuri de munca! Locuri de munca!” Si oamenii te credeau de foame, iubit conducator! Ca uneori de la prea putina hrana poti incepe sa ai iluzii… pardon, halucinatii… Si-ai plecat la Bucuresti, Iubit Conducator, pe un val de entuziasm amestecat cu pasiune teleormaneana, unde ai inceput sa nu mai reusesti asa mult.

(…) De ziua ta, Iubit Conducator, mai vrem sa ne exprimam o mare tristete: ca de cand ai ajuns omul important care esti astazi, nu mai poti iesi pe strada sa-ti cumperi o paine. De la atata invidie acumulata, e normal ca o plimbare pe doua picioare prin centrul Alexandriei sa ti se para o provocare. Da, e adevarat ca membrii de partid ar veni sa-ti tina pavaza, la o adica, dar nu despre o actiune electorala iti vorbim noi aici. Ci despre un banal mers la piata. Credem, Iubit Conducator, ca nu ti-e nici tie usor. Se vede, la o adica. Te-au nins ultimii ani ca pe varful Everest! Ei, lasa! Tu sa fii sanatos! Ca sa poti duce multi ani pentru tot ce-ai facut! Cu executare, fireste!”, a scris Carmen Dumitrescu in Liber in Teleorman.