Acasă Sanatate Urmarile deciziei CCR: Bolnavi infectati de coronavirus pleaca din spitale, ies pe...

Urmarile deciziei CCR: Bolnavi infectati de coronavirus pleaca din spitale, ies pe strada din carantina!

1983

Mai multi pacienti infectati cu coronavirus au plecat din carantina, din spitale, ca urmare a deciziei CCR prin care s-a statuat ca aceasta forma de izolare este neconstitutionala, fiind o „lipsire de libertate”.

Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babes”, a anuntat sambata ca trei persoane infectate cu noul coronavirus au plecat din spital si ca mai sunt persoane care doresc acest lucru.

”Sunt oameni inconstienti. Fac un apel la ratiune si bun simt fiindca oamenii acestia nu isi dau seama ce fac. Ii rog pe toti cei infectati sa vina la spital fiindca riscurile de contagiune sunt mari”, a declarat Imbri la Realitatea Plus.

Si Beatrice Mahler, managerul Institutlui ”Marius Nasta”, a declarat ca a avut pacienti infectati care au plecat din spital.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare catre prefecturi, prin care anunta ca cetatenii nu mai pot fi tinuti in carantina sau izolare, dupa publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstitutionalitatea unor masuri impotriva pandemiei de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut romanilor aflati in carantina sa nu respecte decizia CCR.

„CCR nu e la prima decizie care zadarniceste eforturile noastre pentru a apara sanatatea si viata cetatenilor. Intre starea de urgenta si de alerta a anulat amenzile si a interzis autoritatilor sa dea amenzi in baza actelor normative care fusesera in vigoare.

Recomandarea mea catre cetateni e sa respecte reglementarile in vigoare, pentru ca sunt pentru a se proteja pe sine si pe ceilalti. Cat timp ai fost in zona cu risc maxim sau in contact cu persoane infectate, in urma anchetei epidemiologice se constata asta, e posibil sa fii infectat, trebuie sa stai in izolare.

E cererea, recomandarea, rugamintea mea catre cetateni sa nu tina cont de deciziile Curtii Constitutionale, sa actioneze responsabil, ca pana acum si chiar daca va exista o perioada pana va exista o lege, aici depinde si de Parlament”, a declarat Orban la Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos