Vacante de zeci de milioane de euro, cumparate de romani vara aceasta! Vezi care au fost cele mai cautate destinatii

Cand vine vorba de vacante, romanii nu se mai uita la buzunar si platesc oricat ar fi nevoie. In total, 185.000 de romani au calatorit in aceasta vara in diferite destinatii turistice din lume platind nu mai putin de 40 de milioane de euro. In crestere cu aproximativ 20% fata de anul trecut.

Printre cele mai cautate destinatii au fost Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Italia si Dubai. Dintre insule, cea mai vizitata in sezonul estival 2014 a fost Corfu.

“In topul preferintelor de vacanta ale romanilor, in acest an, pe primul loc s-a aflat Insula Corfu, urmata de Insula Zakynthos, Insula Creta si, bineinteles de Turcia. O surpriza placuta a reprezentat-o gradul de ocupare al celor 27 de curse charter cu avionul care a ajuns la 95%. In vara anului 2014, charterele au avut plecari din: Bucuresti, Bacau, Iasi, Timisoara si Cluj catre cele mai celebre destinatii de vacanta din Grecia, Turcia si Spania” declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

In sezonul 2014, pe langa sejururi, circuitele catre destinatii din: Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elvetia, Israel, Croatia, Spania, Franta sau tarile nordice (Scandinavia) au fost foarte cautate. Peste 12.000 de romani au ales acest tip de vacanta, astfel numarul total de grupuri realizate cu autocarul a fost de 247, iar cu avionul de 182.